image002.gif

 

Sport Combinatie BADHOEVEDORP VETERANEN 45+1

 

SEIZOEN 2017 – 2018

home veldvoetbal

 

Afdeling:

2e klasse B 45+

 

Spelers:

 

Mark Achterstraat

Ronald Bakker (i)

Sander Blok

Sjaak Braakman

Danny Brugman

Timo Buurman

Alex Cuperus

Dennis Draaisma

Theun Kelder

René Lagendijk

Martin van Looij

Henk Mul

Peter van Nieuwburg

Martin Pauwels

Johan Riensema

Cor Salentijn

John Venema (i)

Stefan van der Wilt (i)

 

Coaching:

Peter v Nieuwburg

06 34529177

 

scheidsrechter:

Martin Jalving

shirtsponsor:

 

seizoen planning SCB-teams

 

KNVB programma SCB-teams

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 16 december:

Parkstad - Vet45+1  6-3.

-          Als je nou mocht kiezen: een kerstmarkt of Parkstad uit, er is toch geen keuze.

-          Zo’n scheids willen we iedere week wel.

-          Rene Sorry Sorry eindelijk met de aanvoerdersband om.

-          Na een kwartier eruit, maar nog steeds die band om. Hij geeft hem niet meer af.

-          The Legend was zijn Pumaonderbroek kwijt en Rene Sorry Sorry ohh Sorry Sorry, die heb ik aan.

-          Als je nou gaat voetballen, wat vergeet je dan zeker niet…. Je voetbalschoenen toch ONSS.

-          Johan de Drukker maakt wel een hele hele mooie. Man of the tass en misschien wel man of the match, kan die hond er 8 weken in liggen.

-          Kleine Martin doet het weer.

-          Robbie de Twijfelaar hoefde niet lang te twijfelen tussen kerstmarkt of voetballen. Goeie keuze.

-          Remy Martin loopt als enige op een kerstmarkt ergens in NL, D of B.

-          Kersttip: Beschaafd op de kerstborrel, probeer jezelf niet voor lul te zetten. Drink met mate en vraag je baas niet om opslag.

-          Twee sneeuwvlokken komen elkaar tegen. Vraagt de ene aan de andere: “Waar ga jij heen?”, “Ik ga naar Oostenrijk, lekker genieten, en jij? “Ik ga paniek zaaien in Nederland”.

 Wat een weekje, met al die sneeuw, zelfs het zwemmen was afgelast. Maar het leverde ook mooie plaatjes op. De training van woensdag ging natuurlijk niet door en de verwachting voor de zaterdag was ook dat we niet de wei in zouden gaan. Dus je maar voorbereiden op de komende kerstdagen, het hele huis ombouwen en lichtjes ophangen, kadootjes inpakken en gedichten maken. Waar komt dat eigenlijk vandaan, want toen Jezus geboren werd hadden ze geen kerstboom, lichtjes, sleeën en laat staan een kerstman, wel drie wijzen uit het Oosten die misschien wel op de kerstman leken, maar ja, dat wisten ze toen nog niet. En wat gaan we eten met de kerst en bij wie of zeker niet bij die en die toch. Bij de met Klemgaranties is het eerste kerstdag met schoonfamilie in Uithoorn en zal ik mijn kookkunsten weer kunnen laten zien. Vorig jaar wilde ik het duifje romantisch verrassen, dus had ik in ons tuinhuisje, de kaarsjes aangestoken, de terrasverwarming aangezet, Otis Redding “my girl” uit de boxen en de tafel gedekt. Allemaal lekkere dingen gemaakt, alleen stond er geloof ik windkracht 7 en was het stervenskoud, de met klemgarantiehandschoenen en oorwarmers aangedaan en nog voor de eerste hap waren we alweer binnen, lekker bij de warme kachel en de snorrende katten.

De zaterdag was het wachten tot we de bevestiging kregen dat de wedstrijd niet door zou gaan, maar dat bericht liet op zich wachten, tussen de hagelbuien en twee regenbogen door op weg naar De Eendracht. Daar aangekomen hoorden we dat we ook nog op echt gras zouden spelen. Vol verwachting klopt ons hart. Een erg klein kleedkamertje, wel een extra grote douche, maar geen licht. De shirtjes, sokken en broekjes werden verdeeld, er waren al een paar man die zich aanboden voor een reservebeurt Rene Sorry Sorry, de ONSS op sandaaltjes en Danny BdeB. Afwezig op een kerstmarkt, geblesseerd of iets anders aan het doen: Dennis Dagobert Draaisma, heeft iemand hem laatst nog gezien. Timo 22 baco’s, het kuitje. San San Pantelic Blok, hamstring. Remy Martin bepakt en bezakt op een kerstmarkt en Lex de Straatprijs, misschien wel naast Remy. De laatste Donderspeech van 2017, was er weer een om in te lijsten of op een tegeltje te zetten. Heeeeerlijk. Met op doel: Met Klemgarantie; Achterin: ScHweini, Hinter, Stefan de Prutser en Kleine Martin. Middenveld: Ronald Ravanelli Bakker, De Sjaak, Johnny the Legende en Ha Theun. Voorin: Johan de Drukker en Robbie de Twijfelaar. Hebben we iedereen weer eens genoemd.  We kwamen door weer een hele hele mooie van Ha Theun op 0-1. Kort daarna die snelle spits met petje op was niet te stoppen vandaag en slalomde door de verdediging 1-1. Uit een vrijetrap weer van de spits, moest Kleine Martin toch nog ff zijn kleine kicksje tegen die bal aan zetten 2-1. Het was een lekkere voetbaltop, het golfde van de ene kant naar de andere, met een prima scheids in het midden. Johan de Drukker knalde de 2-2 binnen via de onderkant van de lat van ongeveer een meter voor het doel. Bij ScHweini was het weer in het kuitje gesprongen en De Drukker voelde ook al iets opkomen. De ONSS leende de sloffen van de Drukker, hier is mee gescoord, dat wil ik ook. 3-2 kreeg die snelle spits per ongeluk tegen zich aan en op een paar centimeter langs de handschoen. Toen weer die gozer en Stefan de Prutser dacht, nu is het genoeg, alleen was dit in de 16. Een terechte strafschop. Maar met Klemgarantie gaat nog even op bezoek en een praatje maken met de nemer, welke hoek?

Kijk je uit dat je niet uitglijdt en dat soort onzin.  Aanloop, schot en natuurlijk pakt Met Klemgarantie ook deze penalty alleen de terugspringende bal gaat er dan nog wel in 4-2. Wij krijgen nog een vrije trap. De ONSS met de wondersloffen van Jodie, schiet richting de keeper, maar wat hij doet weet hij niet meer, maar de bal ligt er wel in 4-3. We krijgen weer hoop en maken onze bekende fout, allemaal naar voren en het wordt uiteindelijk nog 6-3.

Na de kerst op weg naar de Top 2000 a gogo en het vuurwerk, om ons op te maken voor het Hoge Hoed toernooi. De eerste competitiewedstrijd is pas in februari.

Allemaal een hele hele romantisch en zalig kerstfeest, doe ajb voorzichtig met vuurwerk. En tot volgend jaar.

 

Zwart en Wit zijn toch de kleuren.

Gaan we nog iets doen rond de kerstdagen.

Ja echt wel, wat dacht je van zijnetje raken.

Daarna laten we de Drukker de winnende maken.

Dit dan alleen op de woensdagen.

 

Zwart en Wit zijn toch de kleuren.

Mensen wat een heerlijk seizoen

En er kan nog veel gebeuren

En dat gaan we in 2018 doen!

 

Zwart en Wit zijn toch de kleuren.

Met dit keer een woord van speciale dank

Aan ONSS, en leider van het hele gebeuren

Want zonder hem geen voetbal (maar wel drank :-)

 

Zwart en Wit zijn toch de kleuren.

Fijne dagen allemaal

Wat er in 2018 ook gaat gebeuren

ScHweini zijn koppie blijf echt kaal

 

 

Zaterdag 9 december:

Vet45+1- FC Zwanenburg  2-5.

-          Inworp van kleine Martin op helft tegenstander wordt ons fataal.

-          Rene Sorry Sorry liever reserve dan aanvoerder.

-          Danny BdeB weer terug op de aarde, na euforie van vorige week. We kwamen het bericht tegen bij de morse seinen, op de telex, fax en alle andere sociale media van tegenwoordig.

-          Deze week maakt Ha Theun er grote kans op, we weten het om 1800 uur zondag.

-          Grote Martin na anderhalf jaar weer met de fluit in de middencirkel.

-          Johnny the Legende geeft de tas aan Sandra.

-          Mark Huile Balk pikt bal van Remy en scoort, bedankt.

-          Opmerkelijke nieuws: De verkiezing van de slechtste slogan is weer begonnen. Vorig jaar was het nog ”Zit je haircut” en nu al ingezonden “wees geen domme gans, steun de dierenambulance” en “Alles om uw poes mee te verwennen, ook als u een kater heeft” en “Voor iedere gleuf een doos” of “van kop tot kont, worst in de mond”.  Inzendingen zijn welkom.

Van de week Snieklaas uitgezwaaid die weer onderweg is naar het warme Spanje en wij op weg naar de kerstversiering en het kerstdiner. Het hele huis moet weer verbouwd worden met ezels, lichtjes, sterren en een kerstboom. We gaan het zien hoe onze 2-jarige “Zwart en Wit zijn ook zijn kleuren“ kater zich een weg gaat vinden richting de piek.

Woensdag na het inmiddels bekende zijnetje raken van Guido het verschil en een met Klemgarantie die er net niet bij kan, deelden Danny BdeB de shirtjes weer eens uit, als je dan Man of the Match bent krijg je ook alles voor elkaar. Net op Nu.nl gelezen de meeste botbreuken bij de wintersporten komen voor bij de meest ervaren wintersporters. Danny, pas je wel op kerel.

De zaterdag, sneeuw, regen, zon en kou, er was van alles voorspeld door Piet ziteraltijdnaast Paulusma, maar dit keer had hij wel degelijk gelijk. We hebben alles gehad in de 2 x 45 minuten dat we op het veld stonden. Maar eerst terug naar even voor tweeën, Johnny the legend had zich ziek gemeld, maar stond toch handje te schudden en ook Mark Huile Balk meldde zich keurig op tijd bij ScHweini. In totaal 14 man en Grote Martin.

Na het uitdelen van de shirtjes, broekjes en sokken valt op een bepaald moment toch de stilte, ja want dan komt de Donderspeech, deze week kort maar krachtig. Balkie begon bijna te huilen, omdat de donderspeech zo kort was, hij had zich er mentaal en geestelijk op voorbereid en dan maar zo kort.  Maar vandaag op doel wat moet je anders met hem: Met Klemgarantie. Achterin: ScHweini, De Sjaak, Mark Hinter en Danny BdeB. Middenveld: Kleine Martin, Johnny the Legend, Mark Huile Balk en Ha Theun, Voorin Remy Martin en Peter de ONSS. Met vlag: Lex de Straatprijs en naast hem Johan de Drukker en Rene Sorry Sorry. Een paar van Vet 35+1 kwamen ons ook nog ff aanmoedigen in de sneeuw en kou.

Het eerste half uur speelden we weer fantastisch en speelden onze gasten volledig zoek.  Op aangeven van Remy Martin prikte De ONSS  de 1-0 binnen. Remy wilde weer gaan pingelen maar Mark Huile Balk pikte de bal en knalde hem in de kruising 2-0. Achterin had de Sjaak het volledig onder controle en stuurden de verdediging aan. ScHweini op links en Danny BdeB op rechts lieten er niemand voorbij en Hinter zorgde ervoor dat de spits niet in de buurt van met Klemgarantie kwam. Het middenveld sloot perfect aan en liepen constant vrij om de bal aan te nemen en om de twee man voorin te bedienen. Wat een genot om naar te kijken. Maar dan toch weer een onoplettendheid 2-1 en dan krijgen we op de een of andere manier de angst en ja hoor de 2-2 lag er al in. In de rust onze aanvoerder en vriend ScHweini eruit, het kuitje wilde niet meer. Kleine Martin naar achter en Johan de Drukker op het middenveld erbij. Rene Sorry Sorry en Lex bleven liever aan de kant.  Het dieptepunt van de tweede helft. Kleine Martin heeft op de helft van Zwanenburg de ingooi, de Sjaak schreeuwt naar hem, maar hij hoort het niet (dit komt de laatste tijd wel vaker voor). De Sjaak draait zich om en dan ziet Kleine Martin hem staan en gooit de bal. Uit de counter die volgt wordt het 2-3, We gaan nu een op een spelen en proberen de gelijkmaker te krijgen, maar zoals altijd gaat die rot bal er dan aan de andere kant wel in. Na het eindsignaal teleurgesteld richting de warme douche en de Koter. Volgende week als het doorgaat krijgen we nog een zwaar potje bij Parkstad uit. Het kan zomaar weer gebeuren, dat we daar de nul hebben en drie punten in de tas.

Zwart en Wit zijn toch prachtige kleuren

We laten het weer gebeuren

Een half uur spelen we ze van de mat

Dan een uur lang in een diep gat

En moeten de duifjes ons weer opbeuren

 

Zwart en Wit zijn toch prachtige kleuren

Dan moet het uit tegen Zwanenburg maar gebeuren

Kleine Martin gaat oefenen met gooien naar Sjaak

En voor je het weet is het dan raak

En niemand zal meer over de thuiswedstrijd zeuren

 

Zwart en Wit zijn toch prachtige kleuren

Remy had deze wedstrijd wel iets om te zeuren

Hij kon scoren maar deed het niet

Want Mark Huilebalk was sneller tot Remy's verdriet

Huilebalk 's schot deed het net net niet scheuren!

 

Zwart en Wit zijn toch prachtige kleuren

Volgende week Parkstad, tenzij zij het veld afkeuren

Maar zelfs dan blijft de sfeer bij ons goed

Want er is niemand die ons iets doet

Zolang ScHweini ons op blijft beuren!

 

 

Zaterdag 2 december:

GeuzenMiddenmeer- Vet45+1    3-6.

-          Erik bedankt, Erik (Boland) bedankt, Erik bedankt.

-          De koning is dood, lang leve de koning, welkom en succes Erwin.

-          Scheids eerste helft een 6, tweede een 1, is een 3,5 gemiddeld.

-          Rene Sorry Sorry geeft ons een Sinterklaaskadootje.

-          GeuzenMiddenmeer maakt iets los bij Danny BdeB.

-          Ha Theun maakt de mooiste.

-          Wordt de ONSS er nou uitgestuurd? Nee kom toch maar weer het veld in, dan maar de Prutser eruit.

-          Ronald de kale bedankt, wij hebben genoten van je.

-          Opmerkelijk nieuws: Van de week stond de teller in NL op 17.171.717 inwoners, mooi he.

-          Pas op met Beunklazen!!

Wat is een Beunklaas? Nou, dat is volgens het Sinterklaasjournaal een nieuw fenomeen, dronken Sinterklazen in rare pakken komen dan langs. Volgens mij is dit niets nieuws hoor. In 1974 namelijk had Toon Hermans het er al over. “Dan werd er op de deur geklopt, daar kwam Snieklaas binnen, ik zie hem nog binnenkomen, zoiets armoedigs, hij had een sprei om en ik kende die sprei, die kwam uit de voorkamer. Je kon op zijn rug zien, waar de asbak had gestaan.

Ik kom uit Spanje, zei de gek, ja, met mijn sprei om, uit de kroeg zal je bedoelen met een paar neuten op”.

Woensdag was een zware avond, Guido het verschil was op dreef bij het op doel schieten. Dan hoor je als keeper zijnde steeds dat irritante geluid van de bal tegen het zijnetje aan. En je kan er net niet bij. Maar het houd je wel scherp, lekker hoor. Er waren er 9 dus 5 tegen 4. We hebben lekker getraind en de winnende werd gemaakt door de shirtjes. Daarna lekker naar de warme douche, de ballen en de biertjes.

De zaterdag op naar Voorland, vorig jaar scoorde Danny BdeB hier zijn eerste doelpunt ooit op een voetbalveld. Dus hoge verwachtingen eerst € 0,40 parkeergeld betaald en dat rot eind lopen naar de kantine om je toch op tijd bij ScHweini te melden. Omkleden in een zeer kleine kleedkamer maar wel verwarmt en we mogen vandaag weer eens op echt gras.

Danny BdeB had nog op de app gevraagd of hij met iemand mee kon rijden, niemand reageerde. Heel vreemd. Maar uiteindelijk kon Lex de straatprijs zich niet inhouden, maar ja, dan voor straf, ben je ook meteen Man of the Tess. De Donderspeech was voor Ronald de kale heel lang geleden en hij zat aandachtig, adem inhoudend en met open mond te luisteren naar de mooie maar soms harde woorden van onze aanvoerder. We hadden toch weer 13 man bij elkaar en Timo 22 baco’s voor de aanmoedigingen. We speelden geconcentreerd en maakten weinig fouten. Zodat Met Klemgarantie niet in de modder hoefde te duiken. Danny Bde B blonk uit op de rechtsback positie en gaf Boskamp de linksvoor van GeuzenMiddenmeer geen centimeter. Er zijn zelf mannen die op Danny BdeB gestemd hebben. Zondag om 1800 uur weten we meer. Wie gaat het worden? Ha Theun of Rene Sorry Sorry of toch Danny BdeB.

De eerste kwam volgens mij van Remy 0-1 en ook de tweede die begon bij ScHweini 0-2, de derde was op aangeven van Ha Theun en de ONSS knalde hem tegen het net. 0-4 Ja Rene Sorry Sorry krijgt de bal op het middenveld, passt hem naar rechts op de ONSS, die geeft hem bij de 16 weer terug aan Rene en die schuift de bal langs de paal en keeper het doel in. Hoe lang zal dit wel niet geleden zijn? In de rust worden de wissels Johan de Drukker en Kleine Martin ingebracht voor Rene Sorry Sorry tja stoppen op je hoogtepunt en Lex de Straatprijs. Zoals gebruikelijk hebben we moeite met het begin van de tweede helft en komen onder druk te staan en dan helpt die scheids ook nog effe mee.

Buitenspel zeker 10 meter, er wordt gevlagd, maar dat ziet hij niet, nee, nee aan de andere kant ziet hij zelfs dat we een centimeter of niet maar toch buitenspel staan. Wat vreselijk onsportief en dan klagen dat ze genaaid zijn bij FC Amsterdam, nou, wij worden hier genaaid stelletje “Lullo’s”, bah.

Het wordt van kwaad tot erger.  Gelukkig straft Ha Theun dit af met een wonderschoon doelpunt 3-5 en maakt volgens mij De ONSS de 3-6. Ronald de kale probeert het ook nog de bal gaat richting de kruising maar deze wordt door de keeper aangeraakt en gaat helaas naast.  Gauw naar de warme douche en vergeten. Opmaken voor het heerlijke avondje met vrienden, familie of alleen en met gedichten, surprises, warme chocolademelk en verrassingen. Volgende week weer thuis, wie weet wat er dan weer gaat gebeuren.

Zwart en Wit zijn onze kleuren

Wat! ScHweini als Sinterklaas

Ja, echt het is waar

Hij doet dit ieder jaar

Op school is hij dan ook een keer de baas

 

Zwart en Wit zijn onze kleuren

Heeft eenieder het al gehoord

Sint ScHweini is weer in het land

En Sorry Sorry heeft gescoord!

 

Zwart en Wit zijn onze kleuren

Danny BdeB mocht bijna met niemand mee

Lexie liet dit niet gebeuren

Gelukkig maar want BdeB speelde voor twee!

 

Zwart en Wit zijn onze kleuren

Ik geloof mijn beide ogen nie

Hoe heeft dit nu kunnen gebeuren?

We staan warempel op plek 3!!

 

Zwart en Wit zijn onze kleuren

Ook zonder Sjaak gaat de tegenstander er aan

Dat is mooi, want zo kan zonder zeuren

Sjakie nog vaak reserve staan

 

 

Zaterdag 25 november:

Buiksloot DVC- Vet45+1   1-5

-          Kleine Martin scoort.

-          Met Klemgarantie zeker niet blij.

-          De Sjaak roept het op. Hey, Met Klemgarantie, het zou vandaag zomaar kunnen gebeuren en ja hoor.  5 minuten later. De nulfobie leeft weer 90 minuten langer.

-          De eerste winst in Noord dit seizoen.

-          Rene Sorry Sorry weet het niet meer, welke schoen moet ik nou aan?

-          Een wereld van verschil de eerste helft en de tweede helft.

-          Robbie de Twijfelaar en Eric de Zwartwasser van Vet2 bedankt.

-          Maar ook Josian natuurlijk, want zij schreeuwde haar keeltje schor om ons aan te moedigen.

-          Vader van Remy tegen Met Klemgarantie: ”Doe dat nou niet, zo voor die voeten, veels te gevaarlijk, laat ze dan maar scoren”.

-          Wie wordt Man of the Match? We moeten nu ongeduldig wachten tot 18.00 uur op zondag.

-          Schoenzet tactieken: Zet een grotere maat neer. Zet twee schoenen neer. Haal de veters eruit ( meer ruimte). Doe er een briefje bij. Doe er iets voor het paard in. Zing luid en duidelijk. Zet de schoen op een makkelijk te bereiken plaats neer. Zet hem aan de buitenkant. Zet de andere schoenen ergens anders. Doe iets smerigs in die andere schoenen.

-          Waarom komt Sinterklaas niet in een moskee? Veel te veel schoenen.

Woensdag was het wel heeeeel mager wel geteld 4 man, gelukkig mochten we met Vet2 meedoen, anders was het 1 tegen 3 geworden, dat is wel weer wat lastig. Lekker getraind en gelukkig kwam Johan de Drukker nog voor de ballen, maar er waren helemaal geen ballen, nou, in ieder geval voor de gezelligheid dan. Maar dan zie je op de app, “geen animo ik kom niet “, “nee te weinig, ik ook niet”. Als we dat allemaal roepen komt er helemaal niemand.

Effe naar de reclame, want het duifje moet verwend worden met een ontbijtje, ze is wel ontroerd door de lieve aandacht die ze van het team krijgt. Door de vele blessures en afwezigen hadden we er zelf maar 11, waarvan De Sjaak last van het voetje en Hinter, misschien, alhoewel het ruggetje het woensdag wel hield. Onze vrienden van Vet2  waren vrij, dus konden Robbie de Twijfelaar en Eric de Zwartwasser/ Familieman met ons mee naar noord. De navi voor alle zekerheid aangezet want het was druk en door de woonwijk heen en weer terug, maar net op tijd bij ScHweini om er niet ernaast te staan. Verdeeld over twee kleedkamers was het dringen voor de Donderspeech. Rene Sorry Sorry kon geen schoenkeuze maken, maar ScHweini wel, dus reserve. Ronald Ravanelli had te veel weggeven vorige week dus ook reserve.

Op doel: Met Klemgarantie (wat was ie weer goed); Achterin: ScHweini, De Sjaak, Hinter en kleine Martin. Middenveld: Eric de Zwartwasser, Remy Martin, Johnny the Legend en Ha Theun. Voorin: Robbie de Twijfelaar en Peter de ONSS. Langs de kant Josian, Nick de zoon en de vader van Remy Martin. We begonnen gecontroleerd en goed te voetballen, achterin gaven we weinig weg en voorin maakten we de 0-1 door Robbie, die niet twijfelde, de 0-2 kwam door Ha Theun. Bij een schaarse uitval aan de andere kant dacht iedereen, toen ze die bal richting het doel zagen gaan, “Nee he het zal toch niet, weer een Corretje”, maar nee hoor, want Met Klemgarantie dacht hier anders over en tikte stijlvol de bal naast het doel. Uit een heeeerlijke vrije trap van Remy werd het 0-3. Rust en thee, maar de theeman kwam zich verontschuldigen dat er geen thee was, maar het kwam uiteindelijk toch nog. In de rust De Sjaak, omdat hij niet het niveau haalde en Johnny, omdat iedereen wil spelen, eruit.

Eric naar achteren en Ravanelli en Sorry Sorry op middenveld erbij. Wat er in de thee heeft gezeten weten we niet, maar wat waren we slecht in de tweede helft of waren zij nou zoveel beter. De scheids van de eerste helft stond in de spits en zorgde wel voor aandacht. Maar we maakten toch via Remy de 0-4. En toen gebeurde het weer, een diepe bal, Kleine Martin met de spits in zijn rug, Met Klemgarantie roept, maar Kleine Martin speelt de bal waar niemand staat en vervolgens rolt de bal in het lege doel (de spits heeft hem misschien nog  wel aangeraakt, maar wij zeggen van niet). Voelt ie zich dubbel schuldig.

Weer niet die nul en dan ook nog hoe. Maar we gaan weer verder en Robbie twijfelt weer niet en maakt de 1-5, op aangeven van de ONSS. Toch voldaan maar ook verdrietig lopen we gezamenlijk terug naar de kleedkamers. Volgende week weer uit. Wie weet wat daar weer gaat gebeuren.

 

Zwart en Wit zijn toch onze kleuren

De regels zijn aangepast

Ook als je in eigen doel scoort

Weet je wat je hoort

Jij bent degene die de shirtjes wast.

 

Zwart en Wit zijn toch onze kleuren

Kleine Martin heeft gescoord

Met Klemgarantie had toch echt geroepen

Maar helaas had Kleine Martin niets gehoord

 

Zwart en Wit zijn toch onze kleuren

Sjaak was nu toch echt De Sjaak

Voor straf een wissel van aanvoerder ScHweini

Want sorry Thea maar hij schoot echt niets raak

 

Zwart en Wit zijn toch onze kleuren

Dus 2e helft Sjakie met De Vlag

De scheids begint meteen te zeuren

Dat het vlaggen wel iets duidelijker mag

 

Zwart en Wit zijn toch onze kleuren

Het goede nieuws kwam van onze Hinter

Na weken last van van alles maar ook van zijn rug

Kon hij vandaag de hele wedstrijd spelen

Ja mensen, Hinter is weer terug!

 

Zwart en Wit zijn toch onze kleuren

De Sint, hij is weer in het land

Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe

En Thea krijgt beide want daar is Sjaak wel aan toe!

 

Zwart en Wit zijn onze kleuren

In de wandelgangen gaat een gerucht

Over Met Klemgarantie, zowel ex- als intern berucht

Misschien is maar het flauwekul

Maar gunt iedereen hem wel die NUL?

 

 

Zaterdag 18 november:

VET45+1- FC Amsterdam 3-4

-          Mike de Neef en Romy gefeliciteerd met jullie dochter Elise!!!!!!!!!

-          In het blauw hadden we nog niet verloren, we hebben thuis nog niet in het zwart en wit gespeeld.

-          Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht.

-          Alle doelpunten tegen hebben we weggegeven, wij kregen er ook één.

-          Binnen een kwartier alle reserves binnen de lijnen.

-          Wat een pokkenweer.

-          Op papier maar 12 man, maar om ff voor 2 uur 15 man, lekker hoor.

-          Von Tappel nimmt ja wieder den Pfiff.

-          Opmerkelijk nieuws: Kans op hartaanvallen tijdens de seks het minst, nou ik weet wel wat we gaan doen, we houden lekker de gordijnen dicht en daar gaan we nog een keer.

-          Goed nieuws: Homohuwelijk in Australië toegestaan en als je een hond hebt leef je langer. Dus eigenlijk als je zeker wil zijn dat je oud wilt worden, veel seks met een reu. Nou dan worden we maar wat minder oud.

Ja hoor, hij is er weer, Sinterklaas. Hij kwam gisteren ook aan in het pittoreske Uithoorn, met het bootje uit Spanje, tuurlijk. Vorig jaar stond ik nog samen met Ramon R en Mark Huile Balk op het podium ”ik wil seks met die kale” te zingen. Dat waren de spanningen, we wisten het niet meer. Dit jaar had ik tante Cornelia gecharterd in een rolstoel, want met een invalide oude dame in een rolstoel kom je zo vooraan en zo niet, dan duw je die kindertjes wel aan de kant. Er stonden nog wel een paar mensen met hun rug naar de Sint, Ik zei nog: de Sint staat achter je hoor, maar een zwart gebrom was het antwoord.  Dus zogezegd, zo gedaan, op het plein stonden wij vooraan en die lieve Sint kwam naar tante Cornelia, om een handje te schudden, maar zij pakte hem bij zijn mijter en zoende hem zeker, een minuut, vol op de mond. We hoorden hem nog mopperen: “Daar wordt Sinterklaas niet vrolijk van”.

Woensdag was het nog gezellig druk 12 man. Guido het verschil deelde weer de shirtjes en daar gaan we. Johan de Drukker meestal goed voor de winnende, haakte vroegtijdig af. We hebben dan ook niet de winnende gemaakt, Mike de Neef keek constant op zijn telefoon. “Wat is er aan de hand Mike?”. “Nou dit is de weeën app en dan kan ik zien wanneer de kleine komt”. Ronald Ravanelli die altijd met een pieper van de ambulance loopt hoorde ik nog gerust makend zeggen. “Als die niet op rood staat hoef je je nergens druk om te maken”. Dus Mike nam nog een biertje. ’sNachts is de lieve Elise geboren. We hopen dat alles goed gaat ook met Romy en wensen ze al het goede toe.

De zaterdag, Met Klemgarantie zou naar Drenthe zijn, maar dat ging niet door. Remy Martin zou er ook niet zijn, maar hij wist van niks. Timo 22 baco’s niet verwacht door blessure, maar toch inzetbaar. Johan de Drukker viel woensdag nog geblesseerd uit en was er ook. Voor alle zekerheid was Michel de recreant opgeroepen. In kleedkamer 11 was het een drukke bezetting. Nur von Tappel war noch nicht da, aber dass ist egal, Ihr ist den Mann mit den Pfiff. Tijdens de donderspeech was iedereen stil en had de volle aandacht, voor de wijze en mooie woorden van ScHweini. We hadden iets recht te zetten na de slechte wedstrijd van vorige week.

Danny BdeB deed een lange broek alla Robben aan, dan vraag je erom toch, helaas man reserve, Ronald Ravanelli had weer de pieper, Hinter nog last van het ruggetje en Remy Martin omdat die er toch niet zou zijn allen aan de kant. Op doel: Met Klemgarantie. Achterin: ScHweini, Timo 22 baco’s, Stefan de Prutser en Kleine Martin. Middenveld: Ha Theun, Michel de recreant, De Sjaak en Lex de Straatprijs. Voorin De ONSS en Johan de Drukker. Voordat we allen buiten waren, was Timo 22 baco’s al weer binnen, het was weer in het kuitjes gesprongen. Ravanelli met pieper erin op het middenveld en De Sjaak naar achteren. Binnen het kwartier vielen Michel de recreant en Johan de Drukker geblesseerd uit. Alle reserves erin, op Hinter na want die stond met de vlag met zijn hand voor zijn ogen, als een stoere indiaan, alsof hij last had van de zon, maar die was er niet. Blijft de vraag: Wat zocht Hinter??

Het eerste kwartier waren we niet goed en kwamen door het eerste weggevertje op 0-1. Daarna begonnen we in de hozende hagelregen te ballen en kregen de gasten onder druk. Uit een hoekschop van Remy, zou de ONSS gescoord hebben, maar De Sjaak wilde dit niet en raakte de bal nog voor de lijn aan. 1-1.

In de rust afdrogen, droge shirtjes aan en opwarmen aan de thee. En nu doorzetten en eroverheen. Maar zoals wel vaker vallen dan de doelpunten aan de andere kant.  Drie weggevertjes 1-4.

Dat was ook het enige wat met Klemgarantie gedaan heeft, de bal 3x uit het netje halen, voor de rest heen en weer lopen om nog in beweging te blijven. We waren net een half uurtje bezig, kwam 45+2 voorbij richting de kantine. Von Tappel dacht nog dat er wat aan de hand was met zijn Deutsche namaak Rolex, maar nee hoor ze hadden het koud en stonden met 7-1 voor en vonden het wel genoeg. Wij hadden nog een kwartier om het recht te zetten 4-2 ik geloof door Ha Theun, of gaf hij de voorzet. In ieder geval hij zat erin. We voerden de druk op en de gasten wisten het niet meer, de bal zeker een halve meter achter de lijn, maar de keeper zei eerst van niet, later wel 3-4. Dit was ook de einduitslag. Gauw naar de lauwe douche en een opwarmend biertje.

Volgende week weer door de tunnel, daar hebben we nog niet gewonnen dit seizoen, Maar wie weet valt daar de nul wel, het zou zomaar kunnen.

 

Zwart en Wit zijn toch onze kleuren

Al hebben we er thuis nog niet in gespeeld

Ook deze gasten speelden in het wit

Weer In het blauw wat zo strak zit

The Tass werd weer door twee gedeeld.

 

Zwart en Wit zijn toch onze kleuren

Maar dat wist een ieder al

Wat helaas gisteren toch ging gebeuren

ScHweini gebruikte Kleine Martin als bowlingbal

 

Zwart en Wit zijn toch onze kleuren

Het was een natte koude pot

Het had toch zo maar kunnen gebeuren

4-4 en niemand kon daar dan over zeuren

Maar helaas, Onze Niet Scorende Spits, en daar komt dat schot.....

 

Zwart en Wit zijn toch onze kleuren

Toch hebben we het niet slecht gedaan

En in vergelijking met vorig jaar mogen we beslist niet zeuren

Want we staan nog lang niet onderaan :-)

 

 

Zaterdag 11 november:

DRC -  VET45+1   4-1

-          Een offday mede door irritatie en frustratie.

-          Scheids probeert ons iets wijs te maken, maar weet zelf de regels niet.

-          Hij vond het nog een leuk potje ook, ja, dat begrijpen we.

-          René Sorry Sorry haalt de doos van zijn kunstgrasschoenen.

-          Met Klemgarantie leefde op een roze wolk, dat was te zien bij die ene bal. Net niet, jammer.

-          Man of the tess en match Mark Hinterstrasse.  Waarom? Omdat we allemaal zo slecht waren en Hinter in de 5 minuten dat hij speelde geen fout maakte.

-          Opmerkelijk nieuws: Een verhoor wordt afgebroken omdat de verdachte constant scheten laat. Tja, om nou met een gasmakers op iemand te gaan verhoren, gaat ook een beetje ver.

Afgelopen woensdag waren er nog 12 man op de training, verwacht dat Guido het Verschil de teams goed ingedeeld heeft en dat Johan de Drukker de winnende heeft gemaakt. Kon zelf de druk niet aan na alle lofbetuigingen van de afgelopen weken van Man of the Match en had een weekje rust nodig. Dat kwam er zaterdag dan ook meteen uit, want die ene hoge bal, gewoon in de handschoenen nemen en verder gaan, maar ja dan gaat er van alles door je heen, zal ik het weer worden, moet mijn lampionnetje voor vanavond nog afmaken, welk liedje zal ik gaan zingen en mag ik mijn schoen al zetten, dan ligt die bal opeens tegen het netje. Sorry mannen.

De donderspeech was kort en krachtig en toen ging het licht uit. Het enige lichtpuntje nog Johnny the Legende jaaa hij was weer, onderschept de bal geeft voor op San San Pantelic en maakt de 1-1. Verder gauw vergeten en gauw weer terug door de tunnel naar het zuiden waar het licht schijnt.

 

Zwart en Wit blijven toch onze kleuren

Al dat gezeur over leeftijden

Thuis zullen we ze vernederen

Met veertigers in de gelederen

Dan valt ook de nul, we gaan onszelf verblijden

 

Zwart en Wit blijven toch onze kleuren

2-1 was de schuld van Sjaak

Met een man in zijn rug

Verspeelde hij de bal vrij vlug

Gelukkig overkomt hem dat niet vaak!

 

Zwart en Wit blijven toch onze kleuren

3-1 kwam door Met Klemgarantie

San San Pantelic zag het al

Met Klemgarantie en een hoge bal.........

Komend weekend mag hij naar Drenthe op vakantie

 

Zwart en Wit blijven toch onze kleuren

De 3-2 kwam er helaas niet

Er werd niet gevlagd voor buitenspel

Maar toen het gevaarlijk werd floot die scheids toch maar snel

Dat deed met name Sorry Sorry veel verdriet

 

Zwart en Wit blijven toch onze kleuren

De 4-1 zal in de boeken gaan

Wij speelden zelf echt wel slecht

Dat mag men ons verwijten, echt

Maar voorlopig blijven we wel vierde staan

 

 

Zaterdag 4 november:

Vet45+1- IVV  10-2

-          Niemand kan zich herinneren dat we met zoveel gewonnen hebben.

-          Aan de vrouw van de keeper van IVV: Hij kon er echt niets aan doen, hoor.

-          Ha Theun maakte wel de mooiste vandaag, buitenkantje rechts in de bovenhoek; of het zo bedoeld was weet Ha Theun ook niet meer.

-          1x Ravanelli, 1x Johan de drukker , 2x eigen doelpunt, 1 x Ha Theun, 2x De ONSS en 3x Remy Martin.

-          Maar bij Timo 22 Baco’s begonnen bijna alle doelpunten.

-          En Met Klemgarantie was weer goed, zelfs hoge ballen, voor de derde keer Man of the Match, wat is er met hem aan de hand, zou het komen door de extra trainingen op de woensdag.

-          Opmerkelijk nieuws: De Fabeltjeskrant komt terug, oogjes dicht en snaveltjes toe en na de knipoog moest je naar je bed. Wie kent ze niet. Meneer de Uil, Truus de Mier, Juffrouw Ooievaar, Ed en Willem Bever, Bor de Wolf, Zoef de Haas, Gerrit de Postduif en de gezusters Hamsters. Als je deze nog kent ben je wel heeel heeel oud, hoor.

Twee weken geen voetbal. Wat duren die zaterdagen dan lang he, maar gelukkig hebben we wel doorgetraind op de woensdagen. Afgelopen woensdag waren er zelfs 14 man, die week daarvoor kwam zelfs Mark Huile Balk meedoen en had ook nog zeer strakke en opwindende rode shirtjes meegenomen. RRrhhh lekker hoor. Maar 14 man dus een volle kleedkamer en Guido het Verschil had meer moeite om de verdeling te maken dan anders, maar het was hem uiteraard wel toevertrouwd en hij verdeelde de teams aan ene kant de voetballers en de andere kant de werkers. De werkers hebben wel niet de winnende gemaakt, maar speelden de voetballers van het veld. Na de heeerlijke douche zorgden Johan de Drukker en Mike de Neef weer voor de ballen en frikandellen. Het bleef tot donderdag onrustig in de kantine.

Op naar de zaterdag, om kwart voor twee je melden bij ScHweini, dan sta je zeker in de basis. Vandaag maar 13 mannen und Von Tappel mit den Pfiff, Jaja, die Leuten aus der Heimat machen keinen Witze. Vrij vertaald, die Duitsers maken geen grappen. Veel rumoer in de kleedkamer, maar op een bepaald moment, wordt het stil, dan weet je het wel ,want dan komt de Donderspeech. Met aandacht en zorg voor een ieder worden we allemaal weer op onze vooral zwakke, maar ook onze sterke punten aangesproken. Hinter, bij een zoektocht naar liefde is het hem in de rug geschoten, neemt de vlag. Ha Theun komt hem daarbij ondersteunen.

Op doel: Met Klemgarantie. Achterin: ScHweini, Timo 22 baco’s, Stefan de Prutser en Danny BdeB. Middenveld: Rene Sorry, Sorry, Remy Martin, Ronald Ravanelli Bakker en De Sjaak. Voorin: De ONSS en de Drukker. Met een beginnend miezerrregentje op naar het tweede veld. Shit IVV speelt in het wit/ rood. Ha Theun had met zorg de zwart witte shirtjes gewassen en uitgedeeld, maar helaas we moesten in het blauw. We hebben daar dit seizoen nog niet in verloren. We begonnen zeer geconcentreerd en goed voetballend aan de wedstrijd. Het eerste half uur hadden we ze volledig in de tang. We kwamen zelfs op 2-0. Maar IVV had wel een goed team en ze konden echt wel voetballen. Even niet opletten aan de rechterkant en nr 9 was er voorbij, voorzet, kopbal en 2-1. Gelukkig pakte Met Klemgarantie veel ballen en bleef daardoor de teller op 1 staan. Wij maakten ze gelukkig wel, 4-1 met de rust. In de rust Johan de Drukker ondanks 1 assist en 1 doelpunt, maar die ene misser werd het fataal, wissel. Ha Theun op rechts en Ronald Ravanelli in de spits naast De ONSS.

Twee minuten na de aftrap 5-1 weer een paar minuten later 6-1 en ook nog 7-1 binnen het kwartier. Gelopen koers toch, maar we maakten het onszelf weer erg lastig 7-2. En gingen rommelig spelen, waardoor er druk op ons verdediging kwam, maar gelukkig hielden we stand. Nummer 9 kwam nog een keer in aanraking met Danny BdeB: ”He, dat is toch geen schouderduw dat is een Bodycheck”. “Ja dat klopt, zo heet ik ook”. Einduitslag 10-2, dus voldaan terug naar de kantine. Op het kunstgrasveld speelden 35+1 tegen Taba, 8-3. Wat een doelpuntenfeest vandaag.

Douchen en op naar de Disco, broek met wijde pijpen, grote rastapruik op en Otis Redding uit de boxen.”Oooh baby I’m the loveman. That’s what they call me I’m a loveman”.

Zwart en Wit zijn onze prachtige kleuren

Het rood van Huile Balk stond ons erg goed

Die gele zitten niet zo strak

Die meuren ook behoorlijk brak

Maar in het blauw scoren we de mooiste met het buitenkantje rechtervoet

 

Zwart en Wit zijn onze prachtige kleuren

10 tegen 2 wie had dat gedacht

zoals we speelden gaat dat vaker gebeuren

hoewel Met Klemgarantie heeft liever zij 0 en wij 8

 

Zwart en Wit zijn onze prachtige kleuren

Met Klemgarantie, hij kreeg 5 keer 1 tegen 1

Die Kale Spits, hij wilde scoren

Maar Met Klemgarantie liet van zich horen

En er kwam niemand om hem heen

 

Zwart en Wit zijn onze prachtige kleuren

Hinter und Von Tappel, zij stonden paraat

De 1 met de fluit de ander met de vlag

Het was ook voor hen een geweldige dag

In de 45+, dat is waar alles gebeuren gaat

 

Zwart en Wit zijn onze kleuren

Dit seizoen voor het eerst 45+

Na 5 wedstrijden gaat het goed mis

Wat is er aan de hand met die gladjanus

Het lijkt wel of er van een wederopstanding sprake is

Het hele doelsaldo gebeuren ligt overhoop

Tegengoals zijn duur en niet meer goedkoop

 

Zaterdag 14 oktober:

Vet45+1- De Meteoor      7-2

-          In het blauw kunnen we ook winnen.

-          De mooiste kwam van de voet van Timo 22 baco’s.

-          En mede daardoor ook gedeeltelijk Man of the tass.

-          We staan vierde, 9 punten, plus 7 en maar 14 doelpunten tegen na  4 wedstrijden.

-          Waren die dames in het  theater nou zo goed of was het goed slecht.

-          Opmerkelijk nieuws: Keeper in Indonesische competitie overlijdt na aanvaring met verdediger.

Van de week weer een jaartje ouder geworden en dan komen de ouderdomskwaaltjes he. Tja, wat last van een droge …..hand. En kreeg opdracht om vaseline te halen, dus ik naar de plaatselijke drogist Arie Sparine voor een zalfje. Ze waren de vloer aan het dweilen toen ik met de vaseline in mijn hand weer naar buiten liep. Hoor ik de kassière nog roepen: “Ooh ja meneer, glij niet uit”!!!

Op de woensdagavonden voor het trainen, willen San San Pantelic en Guido het verschil even met Klemgarantie laten zien hoe goed ze kunnen schieten en als een jonge god duikt hij op iedere bal. Maar zo zijn ook de JO13 aan het trainen en Danny (de trainer) kwam ff vragen of zijn jongens ook op met Klemgarantie mochten schieten. “Tuurlijk joh, doen San San en het Verschil toch gewoon mee”. Tien minuten later, voel je toch dat je weer een jaartje ouder bent geworden. Heeeeerlijk.

De training was 5 tegen 5 en natuurlijk maakte Johan de Drukker zoals gebruikelijk de winnende. Of het nog lang onrustig is geweest, weet ik niet, want thuis zat de visite op mij te wachten, dus snel naar het Uithoornse gesjeesd.

De zaterdag. We werden al geappt dat we op het mooie KGveld (Kurkkunstgrasveld) mochten en dat Vet35+1 de warming up al gehad zou hebben voordat ze op het Veld2 aan zou komen. Ook zij speelden in het Blauw en wonnen met 4-2.

Na de slachtpartij van vorige week waren er een aantal nog aangeslagen, waaronder ScHweini, Ha Theun en Danny BdeB.  ScHweini nam het woord uiteraard voor de donderspeech en de gehele groep luisterde aandachtig, sommigen zelfs met open mond. ScHweini nam de fluit. Op doel:  Met Klemgarantie. Achterin: Timo 22 Baco, De Sjaak, Kleine Martin en Hinter. Op het middenveld: Michel de recreant, Rene Sorry Sorry, Remy Martin en Johan de Drukker. Voorin: San San Pantelic Blok en De ONSS oftewel Knabbel en Babbel. Reserves: ingesmeerd en wel Stefan de Prutser, Lex de straatprijs en toch omgekleed Ha Theun. Toeschouwers: in ieder geval, want er stonden er nog veel meer in het zonnetje: Dennis Dagobert Draaisma en Danny BdeB.

Aftrap om 14.30 uur en 2 minuten later lag het balletje er door San San Pantelic al in 1-0, dat gaat lekker. Een paar minuten later Johan de Drukker gaat mee over links en via een eigen speler 2-0. De volgende aanval een voorzet van de ONSS van rechts op de pantoffel bij San San Pantelic en 3-0. Doet de Meteoor dan helemaal niets ja hoor, even niet opletten en 3-1, verdorie weer niet de nul.

Maar de koek is nog niet op want Remy Martin maakt de 4-1, met het chocoladebeentje, dus of dit zo bedoeld was weet niemand, maar hij telt wel. In de rust geen wissels, want die genieten van het zonnetje, dus opstelling blijft zo als hij is. Uiteraard na de thee hebben we altijd moeite en ook deze keer, het wordt 4-2 een afstandsschot in het hoekie. Maar dan komt Timo 22 baco aan de bal en loopt net voorbij de middencirkel en plaatst de bal dwarrelend en wel in de kruising. Wat een heeeerlijk doelpunt, nu knakt er iets bij De Meteoor. Johan de Drukker drukt ook nog zijn punt en maakt de 6-2 en De ONSS maakt de zevenklapper vol. Voldaan richting de Koter voor een snel douchje en biertje want….

Na de wedstrijd gingen we met het hele team de stad in, Danny BdeB (goed gedaan) had iets geregeld en we werden om 1730 uur opgehaald met een busje om naar de wallen te gaan. Daar aangekomen eerst de kroeg in en dan naar een theater met diner en een “optreden” van twee dames, om af te zakken in een Karaokebar ernaast. Het bleef nog lang onrustig, op een gegeven moment was iedereen weg, toen maar de bus gepakt om naar het duifje te gaan.

 

Zwart en Wit zijn onze kleuren.

Na een paar biertjes is een ieder mooi en kan opeens zingen.

In de karaoke deden we allemaal mee.

Lekker vals, maar wat zingen we: “Geen idee”.

Er stonden er zelfs een paar bij te swingen.

 

Zwart en Wit zijn onze kleuren.

Voor Sorry Sorry, Ha Theun en ScHweini was het op een gegeven moment genoeg

Om 23.59 uur verdwenen zij door de karaoke deuren

En verlieten met een goed gevoel de kroeg

 

Zwart en Wit zijn onze kleuren.

Anderen maakten het echt heel laat

Het schijnt dat Met Klemgarantie eindelijk iets klem had

En het verhaal gaat dat hij daar nu nog staat!

 

Zaterdag 7 oktober:

RKAVIC- Vet45+1    6-7

-          Wat een wedstrijd!!! Het had net zo goed 1-2 kunnen zijn.

-          In de hozende regen op echt gras, heeeeeeerlijk.

-          Rkavic spelers over de speler die het ons nog lastig maakte: ”Hoe heet hij ook alweer”. Zeker net in dit team he ja, ja.

-          Scheids eerste helft: een dikke voldoende, de hork van de tweede helft: geen cijfer waardig.

-          Als ScHweini de vlag erbij neergooit, zegt dat meer dan genoeg.

-          Veel geblesseerden na en tijdens de wedstrijd.

-          Met Klemgarantie had het naar zijn zin en leefde zich uit, vorige week al man of the match en nu waarschijnlijk weer, maar wel man of the tess. Wat is die tas zwaar.

-          Doelsaldo op +2 en 6 punten. Nu al leuk dat 45+.

-          Opmerkelijk nieuws: voetbalteam uit Brabant verliest met 40-0. Het kan altijd nog erger.

Woensdag waren we met 11 man op de training. Danny BdeB had de shirtjes verdeeld, de 6 met shirtjes werden weggespeeld door de 5 zonder. Maar gelukkig kwam onze vriend van VET1 ons helpen, hij had droevige verplichtingen in het land, maar moest zijn emoties toch ff kwijt op het veld en hij maakte weer het verschil. Kleine Martin deed het veel te grote shirtje uit, het paste maar net om het “ranke” middel van Guido het verschil Monnik, maar de 6 zonder kregen het nu moeilijk, ook al hadden zij Johan de Drukker altijd goed voor de winnende, maar helaas vanavond niet, want SanSan Pantelic Blok met shirtje maakte deze op aangeven van wie anders dan Guido het verschil.

Zaterdag om 13:45 uur al 16 man in Amstelveen. Wat een opkomst, we missen vandaag:

Dennis Dagobert Draaisma: waarschijnlijk een scheurtje in de meniscus.

Stefan Prutser vd Wilt: grieperig.

Ronald Ravanelli Bakker: aan het werk in de ambulance.

De donderspeech werd er weer een om in te lijsten. Als je geen broekje hebt, sta je reserve. Duidelijke taal toch.

Volgende week wordt het makkelijker, want er zijn 3 geblesseerden bijgekomen, Danny BdeB al na 1 minuut, ScHweini weer dat bovenbeen en Ha Theun liep meer kreupel dan recht en ook nog Timo 22 baco heeft een navelprobleempje. Lex de straatprijs is gelukkig wel weer aanwezig na een lang blessureleed. We begonnen niet goed, gelukkig was met Klemgarantie scherp en pakte de ene na de andere bal. En hierdoor kregen we kansen en maakte er ook een paar af. 0-1 de ONSS, 0-2 San San Pantelic en 0-3 door de ONSS, 1-3 voorzet van de onbekende speler, aanvaller helemaal vrij, 2-3 Ha Theun glijdt uit en de onbekende speler maakt het af, 3-3 hoekschop, harde kopbal tussen twee man door en de uiteindelijke ruststand 3-4 door Remy Martin pingel, pingel en een heeerlijk schot.

In de rust Timo 22 baco, Mark Hinterstrasse er nog in. René Sorry Sorry eruit want hij merkte op dat we erg slecht speelden, Johnny the Legend verbeterde hem: “Sorry Sorry René, jij speelde slecht”, Ha Theun bleef aangeslagen aan de kant. Tweede helft begonnen we eindelijk goed te ballen en hadden RKAVIC volledig in de tang. 3-5 San San Pantelic, 3-6 weer San San Pantelic en de 3-7 was wel een hele hele mooie lob over de keeper heen van de ONSS. Niks aan de hand zou je zeggen, Totdat die hork zich ermee ging bemoeien, een hoekschop geven wat geen hoekschop was 4-7, geen overtreding zien wat het toch wel degelijk was 5-7 en duidelijk buitenspel; “vanuit mijn positie was er niets aan de hand”. Nee, het stond op de middenlijn, dan kan je het ook niet zien 6-7. Na ook nog eens 10 minuten langer doorgespeeld te hebben, zag hij in dat het er niet meer in zat en floot voor het einde.

Snel naar de warme douche, want het kwam met bakken uit de hemel.

Het eerste rondje was van Hinter die was afgelopen woensdag jarig geweest en gooide zijn charmes in de strijd, bij de kantinedame, die op het hele hoge palen liep en een strak truitje aan had. Volgende week weer thuis, kijken hoeveel man er over zijn na deze slachtpartij.

 

En even naar de realiteit: Wat zeg je tegen een Catalaan die boos is .......  Ontspanje  

 

Zwart en Wit zijn prachtige kleuren

Sorry Sorry je denkt toch niet dat ik dat zelf doe

Mijn vrouw ziet mij niet bij de wasmachine staan

Ik ben naar de wasserette gegaan

Maar kijk nou toch naar shirtje nr 7 dat lijkt wel iets van een koe.

 

Zwart en Wit zijn onze kleuren

Met Klemgarantie, wat was hij weer goed

Wat kan ons deze competitie nu gebeuren

Als hij blijft keepen zoals hij nu doet!

 

Zwart en Wit zijn onze kleuren

Speelden wij goed, nou dat niet echt

Maar zeg nu zelf, we hoeven niet te treuren

Want 6 uit 3 is echt niet slecht!

 

Zaterdag 30 september:

Vet45+1 – V & V

-          We spelen in de kelder, maar ook die moet worden gevuld.

-          Voor de verjaardag van onze aanvoerder: drie punten, een hattrick en een gestopte penalty.

-          Kleine Martin met een hele grote aanvoerdersband, zeker drie keer omslaan voordat het bleef zitten.

-          Rene Sorry Sorry is aangeslagen, “ik was toch de reserve van de reserve aanvoerder”. Inderdaad Rene: je was het. Vorige week nog man of the match, nu man of the tas.

-          Een Legende hoeft niet te trainen.

-          Wat weten we van Ven V, buiten dat ze vlug en vaardig zijn.

-          Hinter had als enige zijn shirtje geruild en liep in een zacht blauw tenue de kantine in.

-          Vriendin van de Prutser vindt bijnaam zeker bij hem passen.

-          Een van de oude stamheren is ons helaas ontvallen. Even stilstaan bij het overlijden van Ger Kolenbrander.

-          Gisteren was het nationale broeries en zussies dag.

-          Opmerkelijk nieuws: Max heeft de grandprix van Maleisie gewonnen, kippenvel.

Afgelopen woensdag waren we met de gehele familie op bezoek bij Robin Hood in het Sherwood Forrest, daar staat dan de Major Oak en met veel bombarie wordt dan verteld dat dit de Oak van Robin Hood zou geweest zijn. Nou toen Robin net geboren was rond het jaartal 1100 was deze boom net zo groot als hij. Laat ze maar daar in Nottingham, maar imposant is de boom wel. Notts County had ook nog gewonnen, dus het weekend kon niet meer stuk.

Gisterenavond terugkomend van een verjaardag werd ik aangehouden door Bromsnor met een alcoholtester. Bromsnor: “Goedenavond, Met Klemgarantie je moet ff blazen”. Ik: ”Goedenavond Brom, dat zal niet gaan want ik heb astma en als ik dan ga blazen, wordt dat mijn laatste blaasje”. Bromsnor: “Geeft niet dan moet je mee naar het bureau voor een bloedtest”. Ik: ”Dat zal ook niet gaan want ik heb bloedarmoede, dan zal het het laatste bloed zijn, wat ik geef”. Bromsnor: “Dan moet je uit je auto komen en over deze lijn lopen”. Ik: “Dat zal ook niet gaan, want ik ben zo lazerus dat ik niet meer recht kan lopen”. Gelukkig konden we onze weg weer vervolgen.

Zaterdag de eerste wedstrijd thuis en we mogen op veld 2, lekkere miezerregen en onze aanvoerder ScHweini is jarig. Om kwart voor twee staan we al met 16 man, klaar voor de strijd. Mike de Neef is de enige die over 1400 uur zich meldt, normaal sta je er dan naast, maar vandaag niet, want hij is onze scheids. Kom je goed weg, mannetje. Timo 42 baco’s, Ronald Ravanelli Baker en Lex de Straatprijs waren de enige afwezigen; verder was iedereen aanwezig. Een heeerlijk volle kleedkamer, ScHweini toch wel iets ontroerd door het gezang, was even de opstelling kwijt, maar herstelde zich nadat hij opnieuw binnengekomen was. De donderspeech was weer als vanouds.

Het eerste half uur speelden we de gasten volledig van de mat, ze hadden niets in te brengen, wij scoorden niet, maaaaar zij wel, een uitval 0-1. Nu kwam het ONSS kwartiertje, de een nog lekkerder dan de ander 3-1. Een echte hattrick heeel heel lang geleden, dat we die gehad hebben. Maar weer een uitval en een twijfeling bij Met Klemgarantie 3-2. De thee was warm, een paar omzettingen want iedereen moet spelen en op naar de tweede helft. De eerste 10 minuten waren weer erg zwaar en ook nog een terechte penalty tegen. Hij neemt een aanloop en met zijn linkerbeentje wil hij hem links langs Met Klemgarantie schieten, maar met een mooie duik naar rechts wordt de bal uit het doel getikt. Dit was een belangrijke 3-3 of 4-2 want die kwam meteen uit de opvolgende aanval. SanSan Pantelic Blok maakte de 4-2 en vervolgens de 5-2. V en V deed ook nog wat terug en maakte 5-3. De Sjaak kopte normaal een dubbelteller de 6-3 binnen. De einduitslag werd uiteindelijk 6-4.

Tevreden en voldaan liepen we terug naar de kantine en zagen we de Vet35-1 nog met 3-2 wonnen van Overbos. Het bleef nog lang onrustig in de kantine; de derde helft hebben we ook nog gewonnen. Volgende week naar RKAVIC.

 

Zwart en Wit zijn onze kleuren

De eerste winst kunnen we bijschrijven

Plus een is ook lang niet voorgekomen

We beginnen op koers te stomen

De nul kan ook niet lang uitblijven

 

Zwart en Wit zijn onze kleuren

op het moment van schrijven is het nog niet bekend

maar ik denk dat niemand echt mag lopen zeuren

als bekend wordt Met Klemgarantie dat jij het bent!

 

Zwart en Wit zijn onze kleuren

P.E. te L. haalde ScHweini deze week uit de goot

ScHweini snapte niets van dat voetbalapp-gebeuren

P.E. te L. was de Redder in Nood!

 

Zwart en Wit zijn onze kleuren

Kleine Martin goed gedaan

Ondanks minder snel niet lopen zeuren

Maar met band er volledig voor gaan.

 

Zwart en Wit zijn onze kleuren

Sorry Sorry, sorry man

de aanvoerdersband, je zag het gebeuren

ging naar Kleine Martin die 'm nam zonder zeuren

Gelukkig mag jij nu de was doen man !

 

Zaterdag 23 september:

ZCFC -Vet45+1

 

-          2-1 verlies, eigen schuld, dikke bult

-          43 Baco denkt aan Met Klemgarantie en aan doelsaldo

-          Achter de Coen zijn wij altijd sterk

-          Achter de goal schijnt heerlijk de zon

-          Eindelijk we zijn begonnen, en dan heten we dit jaar 45+1

-          De voorzitter heeft mooi gesproken naar aanleiding van het absurde voorval

-          Ook nog ff tussendoor gewonnen van de jeugd, JO17. Dat was wel heel lekker

-          De scholen zijn ook weer begonnen

-          Hoe waren de vakanties, sommige zijn zelfs nog op, of alweer met vakantie

-          Wie zijn er bijgekomen en wie zijn er vertrokken

-          Opmerkelijk nieuws: 90% van de mannen is linksdragend en die andere 10% dan, waar hangt het dan bij hun

De Sjaak en de ONSS zijn de coaches van het nieuwe JO17, de dame en mannetjes dachten dat ze die oudjes wel een pak slaag konden geven. En hadden hun vaders uitgedaagd voor een wedstrijd. Nou, dat hebben ze geweten. De eerste 10 minuten waren de zwaarste van het hele seizoen voor ons, maar daarna kwamen wij terug. De jeugd kwam op 0-1 voor, gelukkig meteen na de aftrap maakte de ONSS de 1-1, nog in de eerste helft door Ha Theun op 2-1.  We hebben er hard voor moeten vechten, maar dit was uiteindelijk ook de einduitslag. De Sjaak en de ONSS zijn de gehele vakanties verwend met drank en dergelijke, wat dan gehaald werd door de jeugd. Jaja heeeerlijk hoor.

De vakanties zijn inderdaad weer voorbij, zo gingen we dit jaar naar de meest uiteenlopende bestemmingen, Puerto Rico, China, Frankrijk, Brabant, Italië, Spanje en nog wat andere bestemmingen. De meeste zijn al weer hard in training iedere woensdagavond om de vakantie kilo’s die er volgens mij al het hele jaar op zaten, er weer af te krijgen. 

 

Even het team weer voorstellen.

Cor met Klemgarantie Salentijn: de teller is bijgesteld naar beneden niet meer dan 80 tegen, moet toch kunnen. Toch… En wanneer valt de nul.

Henk Schweini Mul: hij is toch je aanvoerder en heeft iedere week een indrukwekkende donderspeech en slaapt op proef de eerste 100 nachten op Emma. (en dat bevalt beiden tot nu toe heel goed)

Mark Hinterstrasse Achterstraat: toch weer een seizoenkaart van AJAX genomen, is iedere training op zoek naar het rode fietsje en kreeg woensdag de bal weer op zijn neus.

De Sjaak Braakman: weet alles van elektriciteit en het licht. En op het veld niet te stuiten, blijft maar gaan om dan languit op de bank bij zijn lieftallige Thea te gaan liggen snurken.

Ha Theun Kelder: de man die de meeste UUHHH en OOHHH laat horen, bestrijkt de gehele rechter kant.  Heeft de tijdens Bosswim 2 kilometer gezwommen.

Alex de straatprijs Cuperus: overal inzetbaar, op dit moment nog niet door blessures, hopelijk snel weer terug.

Kleine Martin van Looy: heeft hele kleine schoentjes.

Johan de Drukker Riensema: hoofdsponsor van het team, heeft een hekel aan kunstgras. Scoort meestal de winnende op de training.

Timo 22 baco Buurman: is nog iets te jong voor 45+, is vader geworden van een zoon, maar geeft de ene mooie pass na de andere.

Danny B deB Brugman: deed het altijd op het ijs, als een echte Sjoukje Dijkstra draait hij nu op het veld zijn rondjes.

René Sorry Sorry Lagendijk: waar zijn toch die kicksen gebleven.

Remy Martin Pauwels: hij pingelt en pingelt en pingelt er lustig op los, hij kan niet tegen latex en rubberen vingerhandschoenen, plakt overal tegels op.

Ronald Ravanelli Bakker: is een I lid geworden en nieuwsgierig naar het aantal minuten wat hij dit seizoen gaat spelen.

San San Pantelic Blok: na het blessureleed van vorig jaar weer druk aan het trainen. Hoe lang kan hij zijn goede vorm vasthouden?

Dennis Dagobert Draaisma: heette eerst De Vroedvrouw maar doet in geldzaken en heeft een nieuw heel groot huis gekocht, we wachten nog op de warming party. Is nog wel te jong voor 45+, verwacht dat niemand het verschil gaat zien.

Peter de ONSS van Nieuwburg: hoe lang zal het duren voor hij gaat scoren, maar hij regelt wel alles voor zijn team. Is iets afgevallen deze zomer en komt ook vaak in de sportschool.

Stefan Prutser van de Wilt: doet af en toe mee, heeft een nieuwe liefde.  En doet alles met het buitenkantje.

Johnny The Legend, tikkie Venema: het is een eer om met hem te mogen spelen.

Mike de neef: traint woensdag met volle inzet mee, maar jammer genoeg is tie veel te jong voor 45+.

Jacco de Zeehond: We melden altijd dat we in het vervolg op dinsdag trainen, maar iedere woensdag is hij er weer.

Michel de recreant: dochter Julia was de beste bij JO17, dat heeft ze van haar vader.

Guido het verschil: maakt ook tijdens het rondootje op de training het verschil.

 

En net als vorige jaren sluiten we met een zwart en wit zijn onze kleuren, want dat zijn en blijven ze.

 

Zwart en Wit wat een mooie kleuren

Het verslag is weer verzonnen

Ja ja de onzin is weer begonnen

Wat staat er komend seizoenweer te gebeuren?

 

Zwart en Wit wat een mooie kleuren

We zitten nu in de 45+

2-1 verlies had nooit mogen gebeuren

3x een 100% procent kans verprutsten wij dus

 

Zwart en Wit wat een mooie kleuren

Sorry Sorry en 43 Baco waren “the mennen of the tes”

Maar Dennis de Vroedvrouw laat de was weer geuren

Dus volgende week fris 3 punten pakken, reken maar van YES