image002.gif

 

Sport Combinatie BADHOEVEDORP CLUBHISTORIE

 

Scholentoernooi Beeball 2015

home nieuws h&s afdeling

 

Jeugd uit Badhoevedorp speelt massaal beeball tijdens het scholen toernooi op SC Badhoevedorp.

 

Badhoevedorp, 18 juni 2015 – SC Badhoevedorp ontving woensdag 10 en 17 juni jl. de jeugd uit Badhoevedorp voor het jaarlijkse scholen Beeball toernooi. Beeball is een instapversie van het echte honkbal, speciaal voor kinderen in de leeftijdscategorie van groep 1 t/m 7 van de basisscholen. Totaal speelden er meer dan 200 kinderen beeball, met 31 teams, verspreid over 8 velden. Dit toernooi werd mogelijk gemaakt met de hulp van meer dan 50 vrijwilligers vanuit SC Badhoevedorp.

 

Woensdag 10 juni speelden de kinderen uit de groepen 1 t/m 3. Het was prachtig weer en de kinderen hadden er zin in. Op de scholen hadden de kinderen tijdens de gymles al kunnen oefenen, maar een toernooi is altijd spannend. Er werd goed geslagen en hard gelopen tussen de honken. Er werden zelfs “home runs” geslagen en ballen gevangen. Woensdag 17 juni was de eer aan kinderen uit de groepen 4 t/m 7. Ook deze dag was het weer fantastisch en de opkomst zeer goed. Naast de kinderen, was er ook veel publiek aanwezig. Dat motiveerde de kinderen nog meer. Ieder team speelde meerdere wedstrijden van een half uur, waarin iedereen tenminste 2 keer kon slaan en fielden. 

 

 

 

Voor alle kinderen was er limonade en chips en als herinnering aan dit toernooi een vaantje. Nadat alle wedstrijden waren gespeeld was er voor ieder team een eerste prijs in de vorm van een beker.

 

Mede dankzij de hulp van vele vrijwilligers zijn beide dagen in de ogen van organisator en voorzitter van de honk- & softbal commissie van Sc Badhoevedorp Jeroen Vreenegoor weer een daverend succes geworden. “Het is fantastisch om te zien dat zoveel kinderen met plezier beeball spelen. Het is even afwachten of Sc Badhoevedorp nieuwe leden mag gaan verwelkomen, maar er zijn in ieder geval al kinderen die zich aangemeld hebben om woensdagmiddag om 15.30 uur mee te komen trainen. In september organiseren we een vriendjes en vriendinnetjes training zodat iedereen die het leuk vindt kan komen beeballen. Kortom, de reacties zijn enthousiast en positief. Volgend jaar is er zeker weer een nieuwe editie van het scholen beeball toernooi!”

 

Over SC Badhoevedorp

SC Badhoevedorp staat voor Sport Combinatie Badhoevedorp en heeft een veldvoetbal-, een zaalvoetbal-, een honkbal- en een softbalafdeling. SC Badhoevedorp is een breedte sportvereniging, waarbij ieder team voor ons even belangrijk is. Nieuwe leden of sporters die graag willen kennismaken met de club zijn van harte welkom en kunnen zich melden via Nathaly.vonk@gmail.com .

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen:

SC Badhoevedorp - Vanessa Oudshoorn Spaargaren

T (06) 11 340 131 /  v@quicknet.nl  / I www.scbdorp.nl