image002.gif

 

Sport Combinatie BADHOEVEDORP CLUBHISTORIE

 

MARIANNE URBANUS TOERNOOI 2017

 

 

Marianne Urbanus Honkbal Toernooi viert 3e lustrum.

 

Op zaterdag 30 september 2017 werd van ons jaarlijkse Marianne Urbanus Toernooi al weer het derde lustrum gevierd. VIJFTIEN jaar achtereen een mooi toernooi voor onze honk- en softbal jeugd.

 

Deze lustrum editie van het Marianne Urbanus Toernooi was extra speciaal daar de neef van wijlen Marianne Urbanus onder toeziend oog van zijn grootouders en ouders het toernooi in nagedachtenis van zijn tante de eerste bal gooide. Nick is inmiddels de derde generatie tophonkballers van de familie Urbanus. Na een Amerikaans avontuur van drie jaar als profhonkballer voor de organisatie van de Texas Rangers speelt hij nu voor A’dam Pirates en het Nederlandse Team.. Nick gooide die eerste bal op Noah Vocke, speler van het Rookie team van SC Badhoevedorp, die de bal tot zijn eigen opluchting en blijdschap keurig ving. Hierbij waren ook Nick’s beroemde grootvader Han Urbanus en vader Charles, beide iconen uit de Nederlandse honkbalgeschiedenis, aanwezig.

 

 

Nick Urbanus met één van de Badhoevedorp Badgers.

 

Zo’n 200 kinderen van 8 verschillende clubs uit de Haarlemmermeer, maar ook van ver daar buiten, konden daarna aan het evenement beginnen. Er werden wedstrijden gespeeld op 4 velden in de verschillende klassen, van Beeball Rookies, Beeball Majors tot Pupillen. De laatste wedstrijd werd gespeeld door de Aspiranten in een spectaculaire avondwedstrijd voor het in groten getale aanwezige publiek. Het succesvolle toernooi werd afgesloten met een gezellig disco voor jong en oud.

cid:94884157-0BA5-4A33-AC9E-BA4806B648B8@dynamic.ziggo.nl

Pupillen 2 met Nick Urbanus

Het weer liet dit jaar te wensen over. Helaas moesten de nodige regendruppels getrotseerd worden, maar doordat de sfeer goed was kon het toernooi toch uit gespeeld worden. De muziek, het springkussen en horeca op het veld hielpen hier zeker bij. Ook de uitgebreide lunch voor alle deelnemende teams, traditiegetrouw aangeboden door de locale AH vestiging, zorgde dat de teams op kracht bleven. “Wij kijken vol voldoening terug op het toernooi”, aldus Lukas Rammeloo, voorzitter van de Honk-& Softbal commissie. “De kinderen van alle leeftijden hebben een succesvol toernooi gespeeld, waarbij wij allemaal hebben kunnen genieten van de mooie en sportieve momenten. Daar doen we het voor. De unieke bekers, gesponsord door Houthandel Hoogendam, waren het waard om voor te strijden. De teams speelden vol overtuiging waardoor er mooie vangballen, veldprestaties, spectaculaire slidings en harde honkslagen getoond  werden. Ook dankzij onze bordsponsors DST Beveiligingstechniek, de Patatza(a)k en New York Pizza het Original konden we de organisatie van dit mooie evenement weer bekostigen. Het is fantastisch dat Nick dit lustrum toernooi wilde openen. Hij is een groot voorbeeld voor de aanwezige jeugd. Daarnaast is het voor ons een eer dat, net als voorgaande jaren, de ouders van Marianne Urbanus aanwezig zijn. Mooi om te zien dat zowel Han als zijn zoon Charles genieten van de honkbal spelende jeugd”, aldus Lukas Rammeloo.

cid:2BC55379-CA54-41BC-A87C-2FDC9603E0F2@dynamic.ziggo.nl

SCB Rookies met Nick Urbanus

 

Tot slot de resultaten. Helaas is het overzicht met de uitslagen van de wedstrijden verloren gegaan.

De aspiranten speelden slechts één wedstrijd, maar dan wel onder speciale omstandigheden in een avondwedstrijd met onze fantastische LED verlichting. Tegen A’dam Pirates werd een 7-3 overwinning behaald.

 

 

Bij de pupillen waren er twee poules. Jammer dat er op het laatste moment één team gedwongen moest afzeggen.

 

Pupillen 2 aan de warming-up.

 

Pupillen 2 na afloop met de prachtige toernooivaan.

Na de poule resultaten kwam er een mooie kruisfinale wedstrijd uit om de 7e en 8e stek: SCB P1 – SCB P2. Dat onderlinge treffen werd zowaar gewonnen door pupillen 2. Voor een apart verslag van het toernooi van pupillen 2, klik hier.

De eindstand bij de pupillen werd:

1)      Pirates 2

2)      Blue Socks

3)      Quick Amsterdam

4)      HCAW 3

5)      Pirates 3

6)      Niet uitgedeeld omdat HCAW 2 niet is komen opdagen

7)      SC Badhoevedorp 2

8)      SC Badhoevedorp 1

 

De BeeBall Majors werden in hun groep derde en DVH ging er met de eerste plaats vandoor. Tot slot de BeeBall Rookies. Daar kennen we natuurlijk altijd alleen maar winnaars ondanks dat ons team derde werd.