image002.gif

 

Sport Combinatie BADHOEVEDORP CLUBHISTORIE

 

MARIANNE URBANUS TOERNOOI 2016

 

 

Gezellig en sportief Marianne Urbanus Honkbal Toernooi bij SC Badhoevedorp

 

Zaterdag 24 september werd het jaarlijkse Marianne Urbanus Toernooi gespeeld op de honk & softbalvelden van SC Badhoevedorp. Dit jeugdtoernooi werd dit jaar voor de 14de keer georganiseerd en was ook dit jaar wederom een succes. Ruim 200 kinderen vertegenwoordigden de verschillende teams uit de Haarlemmermeer en omstreken. Er werden wedstrijden gespeeld op 4 velden in de verschillende klassen, van Beeball Rookies, Beeball Majors, tot Pupillen en Pupillen 1ste klasse. Gelijktijdig werden op de voetbalvelden van SC Badhoevedorp de reguliere voetbalwedstrijden gespeeld, waardoor het een sportief en gezellig weekend voor de gehele club was.

Het was prachtig weer en de muziek klonk gezellig. De sfeer zat er al meteen goed in. Dit jaar werd het toernooi geopend door 2 dames die hun carričre bij SC Badhoevedorp begonnen zijn. Sascha Egas en Isabelle Markies hebben zich ontwikkeld tot waardevolle spelers in het Nederlandse dames honkbalteam. Ook tijdens het afgelopen WK hebben ze een aantal wedstrijden gewonnen, waardoor Nederland nu 8ste op de wereldranglijst staat.

“Het is fantastisch dat deze dames nog steeds betrokken zijn bij onze club en vandaag de eerste ballen wilden gooien om het toernooi te openen. Zij zijn een inspiratie en voorbeeld voor de aanwezige jeugd”, aldus Lukas Rammeloo, voorzitter van de Honk-& Softbal commissie. Bieke Vonk speelster uit het Rookie team van SC Badhoevedorp had de eer om deze ballen te mogen vangen.

 

v.l.n.r. Sacha, Bieke en Isabelle

Tevreden wordt terug gekeken op een sportief en gezellig toernooi. Er waren spannende wedstrijden tussen de 20 teams, sportieve hoogtepunten en veel gezelligheid bij de spelletjes voor de kinderen en de horeca. “Natuurlijk is het leuk dat we met de verschillende teams van SC Badhoevedorp in de prijzen zijn gevallen en zelf winnen. Het belangrijkste is toch het feit dat wij op deze dag met zo veel kinderen leuke wedstrijden hebben gespeeld”.

 

Naast alle sportiviteit was er een loterij georganiseerd. SC Badhoevedorp wil graag investeren in haar faciliteiten. Voor de honk- en softballers is dit onder meer de verlichting rondom het veld. Om dit te realiseren worden er verschillende acties opgezet, waarvan de loterij tijdens dit toernooi de eerste was. Hiervoor hebben vele lokale ondernemers artikelen ter beschikking gesteld.

“Wij zijn enorm dankbaar voor de steun vanuit de ondernemers in Badhoevedorp en omstreken, die dit toernooi en loterij mogelijk hebben gemaakt. En natuurlijk ben ik trots op de vele vrijwilligers vanuit onze club die zich allemaal ingezet hebben voor dit toernooi en de geslaagde afsluitende club BBQ. Ik kijk nu al uit naar ons lustrum volgend jaar”, aldus Lukas Rammeloo.

 

 De resultaten (wedstrijden met een ‘*’) gelden ook voor de competitie:

 

Pupillen 2e klasse

Resultaten poule A

Resultaten poule B

sc B’dorp 1

Marshalls

1-0 *

Blue Socks

Red Caps

8-4 *

sc B’dorp 1

Pirates

8-7

Red Caps

Kinheim

6-8

Marshalls

Pirates

0-9

Kinheim

Blue Socks

12-2

 

 

 

 

 

 

Kruisfinales:

5e en 6e plaats

Marshalls

Red Caps

5-3

3e en 4e plaats

Pirates

Blue Socks

7-4

1e en 2e plaats

sc B’dorp 1

Kinheim

4-3

 

 Pupillen 3e klasse                                                                            Beeball Majors

Resultaten poule C

Resultaten poule D

sc B’dorp 2

Flags

7-7 *

sc B’dorp 1

Pirates 1

19-7

Pirates 3

Quick

3-3

Pirates 2

Pioniers Angels

13-10

Flags

Pirates 3

7-6

Pioniers Angels

Pirates 1

5-18

sc B’dorp 2

Quick

1-9

sc B’dorp 1

Pirates 2

13-8

Pirates 3

sc B’dorp 2

10-3

Pioniers Angels

sc B’dorp 1

13-20

Quick

Flags

3-5

Pirates 1

Pirates 2

11-18

 

 

 

 

 

 

 

1.       Flags

2.       Pirates 3

3.       Quick

4.       sc B’dorp 2

 

 

1.       sc B’dorp 1

2.       Pirates 2

3.       Pirates 1

4.       Pioniers A.

 

 

Beeball Rookies

Resultaten poule E

 

sc B’dorp 1

sc B’dorp 2

10-7

DVH

Pirates

13-8

sc B’dorp 2

Pirates

7-9

sc B’dorp 1

DVH

18-22

Pirates

sc B’dorp 1

0-1

sc B’dorp 2

DVH

9-12

 

 

 

 

1.       DVH

2.       sc B’dorp 1

3.       Pirates

4.       sc B’dorp 2