image002.gif

 

Sport Combinatie BADHOEVEDORP CLUBHISTORIE

 

Trainingsinstuif voor schooljeugd 2008

home nieuws h&s afdeling

 

Schooljeugd doet aan honkbal

 

Donderdag 31 januari had onze jeugdcommissie een trainingsinstuif voor de schooljeugd van Badhoevedorp georganiseerd in de Sporthoeve om op die manier mogelijk weer nieuwe leden voor de vereniging te kunnen gaan werven. De opkomst viel gezien de weersomstandigheden absoluut niet tegen.

Om 17.30 uur werd er begonnen met de jeugd uit de groepen 1-4. Nadat er eerst o.l.v. Erik Boland een opwarmsessie werd gehouden om de spieren los te krijgen, werden de kinderen over vier groepen verdeeld. Er was een oefencircuit uitgezet waar alle onderdelen van het honk- & softbal aan de orde kwamen. Zo werd er aandacht besteed aan de techniek van het gooien van de bal, het vangen van de bal, het slaan van de bal vanaf een paaltje en het slaan er van als de bal opgegooid werd.

Er bleek bij deze jongste groep toch al aardig wat talent aanwezig. De instuif voor groep 1-4 werd afgesloten met een echte wedstrijd, waarbij iedereen aan beurt kwam om te slaan en echt moest gaan honklopen.

Na afloop was er snoep en een aandenken voor de deelnemertjes.

Om 18.15 uur was het de beurt aan de jeugd uit de groepen 5-8. Ook hier was de opkomst goed en werden de diverse onderdelen van het oefencircuit afgewerkt. Ook hier bleek er al het nodige talent aanwezig te zijn.††

Tegen 19.00 uur kwam er een eind aan een geslaagde middag. En nu maar hopen, dat de diverse jongens en meisjes warm zullen lopen om de honk- & softbalsport in clubverband te gaan beoefenen.

In elk geval is een woord van dank aan alle medewerkers deze middag absoluut op zín plaats.

 

image004

Er zijn nog wat fotoís genomen om een indruk te krijgen van deze middag. Klik hier.