image002.gif

 

Sport Combinatie BADHOEVEDORP OPGERICHT 1 JULI 1931

 

HONKBAL PUPILLEN 2 SEIZOEN 2018

home h&s afdeling

 

Afdeling

deel 1: 2e klasse C

 

Spelers:

Luca Dejalle

David van Delft

Giovanni Deniz

Levi Heijm

Jaimy Hoogendam

Bjarni Kuijper

Thomas Oudshoorn Sp.

Rodin Smit

Juan Guillermo Vreenegoor

Ian de Vries

Kim van der Wilt

 

coaches/trainers:

Danny de Vries

06 - 10037524

teambegeleider:

Ingrid Kuijper

06 - 45230076

Arthur Hoogendam

06 – 26100909

 

training:

woensdag 15:00 – 17:00

vrijdag 17:00 – 18:30

 

ruimte voor teamfoto

 

 

 

 

 

Zondag 8 april 2018: Wedstrijd verslag Pioniers vs. Badgers

 

Het zou een fantastische dag worden, zon zou gaan schijnen, maar in Hoofddorp weet je het maar nooit. Het polderlandschap heeft altijd een verassing in petto.

Een enkele optimist was op zijn Spaanse stappers gekomen, terwijl de andere ouders veelal in thermo kleding rondlopen.

De jongens maken zich op voor de warming up. De coaches starten de warming up, al heel snel komt er overal geld voorbij, de koffie pot portemonnee moet gevuld worden. Nieuw seizoen, nieuwe munten erin. De CFO (chief financial officer) koffie pot maakt een keurig overzicht van de ingaande betaalmiddelen.

Daarna in rap tempo koffie halen, want de kakelverse appeltaart moet verslonden worden. En koffie en appeltaart gaat goed samen! Er lijkt wel honing in de taart te zitten, iedereen duikt bovenop de taart. Thanks Luca voor het jarig zijn, who’s next? J

Enfin de koffie gaat zelfs het veld op. De coaches raken op stoom, zo ook de kids. Ze ballen gaan lekker over het veld heen en het weer blijft wat vaag, laf zonnetje, windje, dan weer wat donkerder.

De CEO scoorder pakt Michel bij de arm en gaat alvast even alles doornemen. Potloden zijn scherp, gum in de aanslag, scoorders zijn klaar voor de wedstrijd.

Dan een doffe tok, een schreeuwende pupil, er is een bal goed geplaatst tegen het vizier gekomen. Vader en zoon gaan met spoed richting de ijsblokjes centrale. Even een berg ijs erop, flessie water erbij en als snel is de pijn weggezakt en komt de zwelling niet echt door. Bij het veld wordt nog even naar de oorlogswond gekeken en er kan gewoon gespeeld worden.

De teams doen de line up en al snel start de wedstrijd.

Onze jongens en meid komen helaas niet al te lekker uit de start blokken. Wat is er toch aan de hand, de balen komen niet lekker tegen de knuppels. Al snel staan onze pupillen in het veld en dan gaan de punten helaas snel naar de tegenstander.

Het moet echt gezegd worden dat #14, altijd in control en met respect coachend, hier en daar de coach maar ook de scheidsrechter, terecht aanspreekt over te vroeg vertrekken van de honk en het onjuist callen van de diverse momenten. Coach, je hebt altijd op je tong gebeten, maar op deze respectvolle manier, even je ergernis delen is prima! Mag best opkomen voor t team!

En door met de wedstrijd, nog steeds kunnen onze pupillen nauwelijks grip krijgen op de ballen die gegooid worden. Soms komen we goed op de honken terecht, maar is t soms net even niet.

Maar het is pas de eerste echte volle wedstrijd van het seizoen, de progressie van vorig seizoen komt ook zeker dit jaar weer op tijd.

Gedurende de wedstrijd zie je ook nu al de wedstrijd wat omslaan. Er komt meer vertrouwen in ons team en de tegenstander merkt dat ze er toch harder voor moeten vechten dan ze vooraf dachten. De punten komen meer en minder naar onze kant. Kortom onze pupillen blijven dapper doorstrijden en de wedstrijd is met de minuut spannender en leuker aan t worden. Voor de vele meegekomen supporters van de Bagders is dat leuk om te zien.

De wedstrijd eindigt uiteindelijk met een uitslag van: 9-8 voor de Pioniers.

Na afloop gaan de coaches nog even nabespreken onder het genot van een stukkie fruit en zakkie chips vanwege de verjaardag van Luca.

Op naar volgende week, de eerste thuiswedstrijd. Wat zal deze wedstrijd gaan opleveren???

 

Wel wil de opsteller van dit verslag, melden dat er foto ’s van ouders worden rondgestuurd van een ouder (ik zeg niet wie) met een verse loempia… Ik vind dat dit soort jaloers makende selfies niet kunnen, ik heb liever dat die warme loempia’s uitgedeeld worden!!!

 

Tot de volgende keer,

Groeten

 

 

“en moeders zag dat het goed was”

 

 

ready for some action!!!

 

 

Go get them!! –girl power-