image002.gif

 

Sport Combinatie BADHOEVEDORP OPGERICHT 1 JULI 1931

 

HONKBAL PUPILLEN 2 SEIZOEN 2018

home h&s afdeling

 

Afdeling

deel 1: 2e klasse C

deel 2: 2e klasse N

 

Spelers:

Luca Dejalle

David van Delft

Giovanni Deniz

Levi Heijm

Jaimy Hoogendam

Bjarni Kuijper

Thomas Oudshoorn Spaargaren

Rodin Smidt

Juan Guillermo Vreenegoor

Ian de Vries

Kim van der Wilt

 

coach/trainer:

Danny de Vries

06 - 10037524

trainers:

Ingrid Kuijper

06 - 45230076

Arthur Hoogendam

06 – 26100909

team managers:

Rene Heijm

Frans Smidt

 

training:

woensdag 15:00 – 17:00

vrijdag 17:00 – 18:30

 

 

U ziet van links naar rechts en van boven naar beneden:

Frans Smidt, Danny de Vries, Arthur Hoogendam en Ingrid Kuijper

Thomas Oudshoorn-Spaargaren, Giovanni Deniz, Juan Guillermo Vreenegoor, David van Delft, Kim de Wildt en Levi Heijm

Rodin Smidt, Bjarni Kuiper, luca Dejalle en Ian de Vries

Jaimy Hoogendam.

 

Zondag 10 juni 2018

Een mooie dag voor een mooie pot honkbal.

4 van onze pups hadden zaterdag al warm gedraaid bij de pup1 tegen de amsterdamse piraten.

Na de dip van 2 weken geleden en de daarop volgende donderspeech van de coach waren de verwachtingen hooggespannen.
Tijdens de eerst volgende training is er nog flink nagepraat door de moeders langs de zijlijn.

De warming-up voltrekt zich vlot en soepel.
De koffie voorziening loopt wat vertraging op wegens een gesloten kantine.
Maar ook dat komt uiteindelijk goed , want hé taart zonder koffie kan natuurlijk niet!!!

Onze vaste vertrouwde scheids incl kwastje was helaas verhinderd door iets met piepende banden en jankende motoren.
Dus was Darrell opgetrommeld om te komen “callen”.
Volgens de scorende dames fijn ivm duidelijke calls.
Darrell onze dank voor je optreden.

Line-up , lekkere krachtige yells en de wedstrijd is aanstaande.
Nog voor de eerste pitchball wordt 1 van onze pups geraakt door een “eigen”bal.
Na bemoedigende woorden van #14 , the fanatic en pa stapt onze bikkel gewoon naar zijn positie namelijk First Base.

Ok. Lets play ball.

Iedereen staat op zijn positie. De koppies staan de goede kant op. Mooie acties volgen.
3 nullen gemaakt 1 punt binnen.
Klein praatje van de coach. Helmen op. Knuppels in de aanslag.
Ook Thamen maakt 3 nullen en wij lopen 1 punt binnen.

Alle woorden van #14 en het napraten thuis lijkt ingedaald te zijn bij de pups.
Ze zijn gemotiveerd en scherp.
Wijdballen. Slagballen. Nullen. Ze weten hoe en wat.
Motiveren en steunen elkaar op en naast het veld.
Ondergetekende geniet.

De 2de inning gaat Thamen eraf met 3 nullen en 0 punten.
Onze pups zijn goed op dreef.
Dat levert een mooie slagbeurt op. Drie honken bezet. Rodin aan slag; hij legt de bal koelbloedig op de knuppel. En ja hoor 4 punten binnen gelopen. De pups (en pa en ma) zijn door het dolle heen. Totaal lopen ze 7 punten binnen.

cid:5ef6d6aa-addf-4376-8114-01ff752f8e1f@EURPRD10.PROD.OUTLOOK.COM


Thamen loopt in de 3de inning 3 punten binnen.
Dan halverwege de inning een pitcherwissel bij Thamen.
OEPS - SCHRIK - SLIK
wat een ballen gooit die jongen. Hard en strak. De ene strike na de andere wordt gecalled. De pups maken mooie swings maar raken lukt nog even niet. 3 nullen worden gemaakt en 1 punt binnen gelopen.

Er is nog tijd voor een 4de inning dus kom maar op. We gaan ervoor en doen er nog eentje. 3 mooie nullen worden gemaakt en 1 punt binnen gelopen.
Nog een laatste slagronde.
In de dug-out klinkt toch wat spanning voor de pitcher. “Hij mag nog maar 9 ballen gooien dan moet hij eraf.”
Drie van onze pups raken de bal van de “gevreesde” pitcher prachtig. En hé , hard gegooide ballen kun je ook hard en ver wegslaan!!!
Dus nog even 2 punten meegepakt.

Einde wedstrijd. Stand 11-5

Nog even de nabespreking van #14.
Daarna gezamenlijk geveegd en opgeruimd.
Vanuit de dug-out klinkt een vrolijk happy bday voor David.
Nog een heerlijke traktatie en dan op naar de douche en de volgende wedstrijd.

Was getekend Een trotse baseball mom.

Zaterdag 19 mei 2018:

Twee is teveel

Met een relaxte meivakantie achter de rug moest vandaag het luie zweet eruit. De temperaturen waren niet meer tropisch dus er kon lekker fanatiek gesport worden om warm te blijven. Vandaag stonden er maar liefst twee wedstrijden op het programma. Meteen inhalen wat we in de meivakantie gemist hebben.

De eerste tegenstanders waren de Vennep Flyers. Terwijl het team lekker aan het opwarmen was druppelde een voor een wat Flyers binnen om ook warm te draaien. De scheidsrechters zijn weer aangeleverd door de aspiranten. Een mooie oefenwedstrijd voor hun en best spannend met twee van die veel eisende dames achter zich die precies willen horen en zien of het nou wijd of strike is… (TOP hoor dat de jeugd zich hiervoor inzet!). Toen klonk het: Let’s play ball en onze jongens zochten hun positie op het veld op.

Vol goede moed stond de eerste slagman van de Flyers op de plaat met zijn knuppel in de aanslag. Helaas werd hij meteen door onze pitcher geraakt. Onder een applaus vervolgde hij de wedstrijd en liep rustig door naar het eerste honk. De tweede slagman gaf zijn visitekaartje af en mepte zichzelf naar het eerste honk. Met wat base on balls (vrije lopen na 4 wijd) kwamen de volgende slagmannen op de honken en liepen de eerste punten binnen. Gelukkig herpakte onze pitcher zich en kwamen de laatste drie man van de Vennep Flyers niet meer aan slag. Drie strikeouts achter elkaar zorgde voor de slagwissel. Doel voor de lean mean blue machine: 5 punten maar liefst meer halen (dan zouden we met gelijke stand de tweede inning in kunnen (of zelfs langszij gaan). Ook de meeste blauwe mannetjes kwamen met vrije lopen op het eerste honk. Evenveel slagmannen op de plaat maar helaas minder punten dan de Flyers en dus ging Badhoevedorp met een punt achterstand naar de 2e inning.

Met een duidelijke missie (zo min mogelijk of geen punten weggeven) stond “the machine” in het veld. Oei de eerste slag was meteen raak. Dat was niet afgesproken. Concentratie aan, blikken op scherp en klaar met de handschoen. Strikeout. Mooi! De volgende slagman waagde nog een poging een punt te scoren maar na een base on balls  volgende er weer 2 strikeouts. Een wissel bij 4-6; 3 puntjes, dat moet toch te doen zijn???? Blik op de pitcher, knuppel strike klaar maar geslagen wordt er niet want de pitcher van de Flyers gaf veel vrije lopen weg.1 punt, 2 punten, zou het gaan lukken? Jawel dit was een mooie inning, 7 punten in the pocket en een inningwissel met een voorsprong dit mag niet meer uit handen gegeven worden.

De derde inning wordt spannend. De Flyers komen niet aan het slag. De spelers in het veld hebben een vrije loop gekregen en proberen toch nog punten te pakken. Gelukkig voor ons blijft het bij 3 puntjes. Met 11-9 gaan onze jongens aan slag. De winst is binnen en er kan vrijuit gespeeld worden. Jammer genoeg raakt de concentratie ook wat weg en eindigt dit spel met twee strike out en een vangbal en 2 extra puntjes. Eind score; 13-9.

Dan is het tijd voor wat rust, ijs en paracetamol voor de geblesseerden maar vooral voor wat eten. Catering bedrijf “The Blue Army” draait op volle toeren voor the machine en army. Heerlijke broodjes kroket, frikandel, croissants, krentenbolletjes, komkommer, watermeloen, mozarella/tomaat spiesjes, cake, vruchtensap, limonade en wat al niet meer. Terwijl wij allemaal opwarmen en hernieuwde energie opdoen (voor spel, coachen, aanmoedigen enz.) staan de Piraten uit Amsterdam hun spierballen op te warmen.  Het belooft een stevige pot te worden als we de uitslagen van de vorige wedstrijden zien.

 

Na een goede maaltijd begint Danny aan een lichte warmhoud up en dan zijn we klaar voor de tweede wedstrijd. Tweede wedstrijd? Was er een tweede wedstrijd? Nee toch? Eigenlijk willen we deze wedstrijd liever zo snel mogelijk vergeten. De concentratie was heel ver te zoeken. De koppies ging steeds verder hangen, de schouders zakte af en er groeide bananen in de oren waardoor aanmoedigingen en belangrijker, coaching niet meer gehoord werd. Resoluut wordt the machine met strikeouts naar de bank terug gestuurd. We komen niet verder dan 4 puntjes in de hele wedstrijd terwijl de piraten er 20 binnen harken. We lopen zware averij op door de piraten en hebben het er verder maar niet meer over.

Op naar de volgende wedstrijd met de twee tot nu toe gewonnen potjes in de koppies geprent! We gaan er gewoon weer voor, Badgers geven niet op!

 

Zondag 22 april 2018:

De eerste winstpunten

 

Al heel vroeg is het blauw op het terras van Thamen. Nog voordat de thuisploeg zich laat zien is het team er klaar voor en start alvast met wat opwarmen. Dat beloofd wat, vroeg uit de veren en nu al lekker actief. Terwijl de ouders nog even wakker worden met een bak koffie met heerlijke cake hierbij raakt “the machine” al goed op stoom. Tijd voor het echte werk. Het zonnetje komt door en daarin is alles mooier. We worden door de tegenstander begroet en met de badgersyell zijn we klaar voor een lekker potje honkbal. Wij hebben de eerste slagbeurt en 6 spelers komen op het veld om punten binnen te halen. Een goed begin is het halve werk. Nu maar zorgen dat Thamen niet verder komt dat die 6 punten en dat lukt. De eerste slagman gaat uit op 1, de tweede weet nog de thuisplaat te bereiken maar is niet snel genoeg. De pitcher en catcher van Badhoevedorp werken goed samen en weten de renner uit te tikken nog voordat hij de thuisplaat kan aanraken. Dat smaakt de pitcher zo goed dat hij slagman 3 met eens strikout de bank op stuur. Voor het eerst gaan we de tweede inning in met een 0 voor de tegenstander!

In de tweede inning staan er zes slagmannen van Badhoevedorp op de plaat. De eerste drie zorgen dat onze score op 9 komt helaas blijft het daarbij want daarna gaan er 3 Badgers met strikeout terug de bank op. We staan voor en de coach stimuleert de spelers om zo min mogelijk maar liever geen punten van Thamen toe te laten. De handschoenen gaan aan, we horen 1,2,3, TEAM en er wordt warm gegooid. Kunnen we de voorsprong behouden? Ja hoor dat kunnen we. De pitcher geeft even een visitekaartje af door de eerste slagman in deze inning meteen terug naar de bank te sturen. Met wat wijd lopen er wel wat spelers op de honken maar we blijven scherp. Dat we een goed team zijn blijkt maar weer wanneer de pitcher aangeeft even van positie te willen ruilen. Viel hij feilloos voor de pitcher van vorige wedstrijd in, nu valt die pitcher feilloos voor hem in. Met een strikeout zorgt hij ervoor dat de 0 nog steeds blijft staan en dat er weer gewisseld kan worden.

Het mag nu niet meer uit handen gegeven worden, dat voelt de lean mean blue machine ook en strijdvaardig nemen ze de knuppel op om de ballen even een flinke mep te geven. Helemaal vlekkeloos gaat het niet meer maar gelukkig lopen er nog twee blauwe kanjers binnen en sluiten we de inning met 11 punten op de teller. Wat gaat Thamen doen. De eerste klappen zijn raak en er komen steeds meer mannen op de honken. Het zal toch niet. Geloven zij er nog in? Gaan we dan toch nog….. maar gelukkig er komen “maar” 4 spelers over de honken en dan is het klaar. Badhoevedorp komt net op tijd tot het besef dat we het niet meer mogen weggeven en dus wordt de einduitslag 4-11. De eerste winstpunten zijn binnen. Vandaag staat ook de teamfoto op het programma en met de eerste winst moet dat toch hele blije gezichten opleveren (oordeelt u zelf boven aan deze pagina).

Volhouden mannen! Jullie kunnen het. Op naar de volgende winstpunten.

 

Zondag 15 april 2018:

Zo dichtbij

De tweede wedstrijd van het seizoen ontvingen we thuis De Vliegende Hollanders (DVH). Klaar om hun slag te slaan stond de lean mean blue machine zich flink op te warmen. Na over en weer en yell gegeven te hebben stonden de eerste slagman van DVH op de plaat om te slaan. Helaas was de arm van onze pitcher nog niet helemaal opgewarmd en kwam de bal niet over de plaat maar tegen de slagman. Een vrije loop na een hit by pitch was het gevolg.  Er volgende een vrije loop door vier wijd en een mooie twee honkslag. Ook de vierde slagman mocht enigszins aangeslagen naar het eerste honk omdat hij geraakt werd. 5 punten in de pocket voor DVH op de eerste inning en met een verbeten gezicht nam onze eerste slagman zijn positie in. Kijken, indraaien en BOEM; de eerste honkslag was een feit. Door vrije lopen op wijd balen en het goed stelen van de honken stroomde ook de punten binnen bij ons. De inning werd afgesloten met een harde twee honkslag van Jaimy en de stand was gelijk!

In de tweede inning kregen onze pitchers twee DVH mannen met een strik-out aan de kant. Een prachtig spel tussen de pitcher en de eerste honkman zorgde ook voor een uit. Prachtig veldwerk mannen! Met 6 punten in deze inning werd er gewisseld. Tijd voor wat punten. Het begin was iets minder. David mocht vrij naar het eerste honk lopen maar met waarschijnlijk een blauwe plek als wisselgeld. Hij werd stevig geraakt door de pitcher. Toch liet hij zich niet kennen en stal de honken waar de tegenstander bij stond. Er volgde een hele boel base on balls (vrije lopen op 4 wijd) met tussendoor helaas ook een strike out. Ook op het 3e honk verloren we een spelen door goed veldwerk van DVH. Opnieuw stond onze eerste slagman klaar om verder te gaan met punten binnen halen maar hij sloeg de bal bijna in de handschoen van de pitcher waardoor hij wel heel hard moest rennen om de bal in te halen die van de pitcher naar het eerste honk werd gegooid. Helaas lukte dat niet en met een kleine achterstand van 3 punten stormde onze 9 mannen het veld op voor een 3e inning. Onze mannen waren niet van plan om ook nog maar 1 onnodige punt weg te geven en stond er helemaal klaar voor. Dat hoefde niet eens want Levi was op dreef en stuurde meteen alle drie de klaar staande slagmannen terug naar de bank. Tijd voor een inhaalslag. Met een stand van 8-11 begon Levi aan zijn slagbeurt. Gelukkig dat hij veel honken kon stelen want de pitcher van DHV was geïnspireerd geraakt door de strike-outs en ook hij stuurde onze 2e, 3e en 4e slagman zonder 1 stap in het veld, terug naar de bank. 1 puntje ingehaald.

Nu kwam het dan ook echt aan op de 4e en laatste inning.  Gebrand op het vasthouden van 0 punten in deze inning gingen de mannen het veld in. Helaas liep de eerste slagman van DVH toch weer een puntje binnen maar daarna was het klaar. De pitcher stuurde de tweede slagman met een strike-out terug naar de bank. De derde slagman kwam niet op het eerste honk aan door een prachtig samen spel van onze pitcher en 1e honkman. Daarna dreigde nog een vliegende Hollander op de thuisplaat af te vliegen maar door een prachtige vangbal van Rodin, gevolgd door het snel doorgooien naar het eerste honk hadden we 4 uit en daarmee geen twijfel meer mogelijk; er kwamen geen punten meer bij. De laatste gelijkmakende slagbeurt was nu voor ons. Zouden we 4 punten kunnen maken en daarmee de winst thuis kunnen houden???? De inning verliep voor ons helaas bijna gelijk aan de beurt van DVH in deze inning. David wist nog mooi een punt te scoren maar de daaropvolgende slagkanonnen werden onveilig gemaakt en belandde alle drie onverrichter zaken terug op de bank. GAME OVER…..

Helaas is er net aan verloren met 10-12. De winst lag voor het oprapen maar helaas is het vandaag nog niet gelukt maar we zijn zo dichtbij! Binnenkort kunt u hier vast een verslag lezen over de eerste winst dat beloof ik u!

 

Zondag 8 april 2018: Pioniers vs. Badgers

 

Het zou een fantastische dag worden, zon zou gaan schijnen, maar in Hoofddorp weet je het maar nooit. Het polderlandschap heeft altijd een verassing in petto.

Een enkele optimist was op zijn Spaanse stappers gekomen, terwijl de andere ouders veelal in thermo kleding rondlopen.

De jongens maken zich op voor de warming up. De coaches starten de warming up, al heel snel komt er overal geld voorbij, de koffie pot portemonnee moet gevuld worden. Nieuw seizoen, nieuwe munten erin. De CFO (chief financial officer) koffie pot maakt een keurig overzicht van de ingaande betaalmiddelen.

Daarna in rap tempo koffie halen, want de kakelverse appeltaart moet verslonden worden. En koffie en appeltaart gaat goed samen! Er lijkt wel honing in de taart te zitten, iedereen duikt bovenop de taart. Thanks Luca voor het jarig zijn, who’s next? J

Enfin de koffie gaat zelfs het veld op. De coaches raken op stoom, zo ook de kids. Ze ballen gaan lekker over het veld heen en het weer blijft wat vaag, laf zonnetje, windje, dan weer wat donkerder.

De CEO scoorder pakt Michel bij de arm en gaat alvast even alles doornemen. Potloden zijn scherp, gum in de aanslag, scoorders zijn klaar voor de wedstrijd.

Dan een doffe tok, een schreeuwende pupil, er is een bal goed geplaatst tegen het vizier gekomen. Vader en zoon gaan met spoed richting de ijsblokjes centrale. Even een berg ijs erop, flessie water erbij en als snel is de pijn weggezakt en komt de zwelling niet echt door. Bij het veld wordt nog even naar de oorlogswond gekeken en er kan gewoon gespeeld worden.

De teams doen de line up en al snel start de wedstrijd.

Onze jongens en meid komen helaas niet al te lekker uit de start blokken. Wat is er toch aan de hand, de balen komen niet lekker tegen de knuppels. Al snel staan onze pupillen in het veld en dan gaan de punten helaas snel naar de tegenstander.

Het moet echt gezegd worden dat #14, altijd in control en met respect coachend, hier en daar de coach maar ook de scheidsrechter, terecht aanspreekt over te vroeg vertrekken van de honk en het onjuist callen van de diverse momenten. Coach, je hebt altijd op je tong gebeten, maar op deze respectvolle manier, even je ergernis delen is prima! Mag best opkomen voor t team!

En door met de wedstrijd, nog steeds kunnen onze pupillen nauwelijks grip krijgen op de ballen die gegooid worden. Soms komen we goed op de honken terecht, maar is t soms net even niet.

Maar het is pas de eerste echte volle wedstrijd van het seizoen, de progressie van vorig seizoen komt ook zeker dit jaar weer op tijd.

Gedurende de wedstrijd zie je ook nu al de wedstrijd wat omslaan. Er komt meer vertrouwen in ons team en de tegenstander merkt dat ze er toch harder voor moeten vechten dan ze vooraf dachten. De punten komen meer en minder naar onze kant. Kortom onze pupillen blijven dapper doorstrijden en de wedstrijd is met de minuut spannender en leuker aan t worden. Voor de vele meegekomen supporters van de Bagders is dat leuk om te zien.

De wedstrijd eindigt uiteindelijk met een uitslag van: 9-8 voor de Pioniers.

Na afloop gaan de coaches nog even nabespreken onder het genot van een stukkie fruit en zakkie chips vanwege de verjaardag van Luca.

Op naar volgende week, de eerste thuiswedstrijd. Wat zal deze wedstrijd gaan opleveren???

 

Wel wil de opsteller van dit verslag, melden dat er foto ’s van ouders worden rondgestuurd van een ouder (ik zeg niet wie) met een verse loempia… Ik vind dat dit soort jaloers makende selfies niet kunnen, ik heb liever dat die warme loempia’s uitgedeeld worden!!!

 

Tot de volgende keer,

Groeten

 

 

“en moeders zag dat het goed was”

 

 

ready for some action!!!

 

 

Go get them!! –girl power-