image002.gif

 

Sport Combinatie BADHOEVEDORP OPGERICHT 1 JULI 1931

 

VERTROUWENSCONTACTPERSONEN

 

 

Sport is leuk! Niet voor niets staan ieder week miljoenen Nederlanders op en rond sportveld, baan of bad. Sport brengt mensen samen. Zorgt dat ze gezond blijven. Maar vooral dat ze plezier hebben. Meestal dan. Want soms gaat het mis. Een scheldpartij, wat duw- en trekwerk of een serieuze vechtpartij.  

Dat wil niemand. Sportplezier, daar gaat het om. Daarom zet sc Badhoevedorp zich in voor een prettig en veilig sportklimaat. Hoe? Door jou als bestuurder, trainer, coach, scheidsrechter, ouders en spelers te leren hoe je sportplezier stimuleert. En om in te grijpen als het fout gaat. Zo houden we sporten leuk!

http://www.debatouwe.nl/site/media/Knop%20VCP%202.jpg

 

We willen dat sport leuk is en blijft. Daarom hebben we binnen sc Badhoevedorp de volgende maatregelen genomen:

 

·         We vragen aan al onze vrijwilligers die binnen onze club actief zijn een VOG.

Wat houdt dat in: klik hier ; wat is de stand van zaken binnen sc Badhoevedorp, klik hier.

·         We hanteren de gedragsregels voor begeleiders in de sport (klik hier), zodat voor iedereen duidelijk is wat we verwachten van zowel onze begeleiders, als ook ter bescherming van onze dierbare vrijwilligers die te cruciaal zijn voor het sportplezier van de kinderen op onze club.

 

Omdat we er met zijn allen naar streven om het sporten bij sc Badhoevedorp leuk en plezierig te maken, horen we het heel graag als er sprake is van ongewenst gedrag of als je een vertrouwelijke klacht of een probleem hebt. Hiertoe kent sc Badhoevedorp twee vertrouwenscontactpersonen, Cathelijne Koenen en Marc Zandhuis. Beiden zijn als ouders van respectievelijk een honkballende dochter en voetballende zoons betrokken bij sc Badhoevedorp. In haar professionele leven is Cathelijne trainer en adviseur Veilig Sportklimaat voor Amsterdamse sportorganisaties en –uitvoerders in de sport. Marc Zandhuis is werkzaam in het dagelijks leven als advocaat. Als je een vertrouwelijke klacht of probleem hebt over/met ongewenst gedrag, kun je contact opnemen met de Vertrouwenscontactpersonen. Zij kunnen je verder helpen en je doorverwijzen om zo een oplossing te vinden voor je klacht of probleem. De Vertrouwenscontactpersoon zal je klacht/probleem zoveel mogelijk vertrouwelijk behandelen. Marc Zandhuis en Cathelijne Koenen zijn te bereiken door een mailtje te sturen naar vcp@scbdorp.nl .

 

Naast onze eigen vertrouwenscontactpersonen is er een landelijk meldpunt ‘grensoverschrijdend gedrag’ van NOC*NSF, welke bijna 24/7 bereikbaar is en waar ook advies kan worden gevraagd en anoniem meldingen gemaakt kunnen worden:

 

 

Hiernaast beschikken zowel de voetbal- alsook de honkbalbond over sport specifieke vertrouwenscontactpersonen:

 

https://pbs.twimg.com/profile_images/649477993472086016/ylDkzz-i.png

·         Vertrouwenscontactpersonen voetbal KNVB:

Edwin Goedhart: 0343 – 499 176, vertrouwenspersoon@knvb.nl .

Pascal Kemperman: 0343 – 751 434, vcp@knvb.nl .

http://www.villalepelaar.nl/wp-content/uploads/2012/05/knbsb-164x164.png

·         Vertrouwenscontactpersonen honk- en softbal KNBSB:

Annie Kerkhof: 055-3551983, ahkerkhof@kpnplanet.nl .

Walter Wallé: 0223-631719, vcp@knbsb.nl .

 

http://www.kvwss.nl/wp-content/uploads/2014/06/Sportief-Coachen.png