image002.gif

 

Sport Combinatie BADHOEVEDORP OPGERICHT 1 JULI 1931

 

KANTINECOMMISSIE

 

 

 

sc BADHOEVEDORP heeft weer een uitgebreide kantinecommissie. Deze commissie bestaat uit de volgende personen:

 

Centraal contactpersoon en

Technische zaken:

Paul Tumminaro
06 50604321
info@todayservice.nl

Algemeen:

Marjan Braam

Centrale inkoop:

Rene Thonhauser
06 53844331
r.thonhauser@icloud.com

Algemeen:

Josian Sweens
06 28904805
josian10@hotmail.com

Algemeen:

Anita Bleijendaal

Algemeen:

Ingrid Kuijper
06 45230076
ingridkuijper@hotmail.com

 

De kantine is de plaats waar het ware clubgevoel zich verder kan ontwikkelen en waar een ieder op een goede wijze informeel met elkaar om kan gaan. De kantinecommissie ondersteunt dit gevoel, dit in samenwerking met alle commissies van de vereniging en zo alle leden.

De kantinecommissie, met de bar, keuken en kantine, is de ontmoetingsplaats en het gezicht van de vereniging, waar alle leden, ouders, vrienden, vriendinnen en supporters, jong en oud elkaar treffen.

De kantine staat garant voor de middelen en mensen, de kantine is één van de financiële pijlers waar de vereniging op draait.

 

Het is daarbij niet de bedoelingen dat de commissie het allemaal zelf moet gaan organiseren. Er wordt wel verwacht dat ze bij de organisatie hulp van de leden gaan krijgen.

 

De kantinecommissie van sc Badhoevedorp heeft als taak de sportkantine goed te laten functioneren. Daartoe behoort onder andere het inroosteren van kantinemedewerkers (een belangrijke maar helaas nog te kleine groep vrijwilligers, die een grote bijdrage leveren aan de bezetting).

 

Verder hoort ook tot de taken:

·         het inkopen van drank en spijzen en aankoop benodigde materialen voor keuken- en barexploitatie

·         het maken van afspraken met leveranciers

·         het vaststellen van assortiment en verkoopprijzen (in overleg met penningmeester)

·         het beheer van keuken- en barapparatuur, eventueel in nauwe samenwerking met de onderhoudsploeg

·         het bewaken van de hygiëne in keuken, kantine en achter de bar

·         het op orde houden van de kantine (waarbij een schoonmaakbedrijf betrokken is)

·         het adviseren van het bestuur m.b.t. aankoop van benodigdheden clubgebouw

·         het ondersteunen van verenigingsactiviteiten

·         het adviseren n.a.v. van landelijke en lokale regelgevingen m.b.t. horeca aangelegenheden in sportkantines, zodat het serveren van etenswaren en (alcoholische) drankjes conform zowel regelgeving alsmede bestuursbesluiten geschied.

 

De medewerkers die in de kantine staan zijn allemaal vrijwilligers. De één staat in de keuken en zorgt voor het warme gedeelte, de ander staat achter de bar of koffiecounter en schenkt dranken of verkoopt snoep. Sommigen doen dit al jaren, anderen pas sinds kort. Omdat er een structureel tekort is aan vrijwillige kantinemedewerkers, hebben wij helaas betaalde krachten moeten inhuren, wat natuurlijk ten koste gaat van de inkomsten van de vereniging.

Daarom kunnen wij nog steeds de hulp van nieuwe vrijwilligers gebruiken voor het draaien van bar en keukendiensten. Wilt u ook wat betekenen voor de vereniging, word dan vrijwilliger van een gezellig en actief team. 


Het kantinehandboek: klik hier.


Meldt u aan...  wij kunnen uw hulp goed gebruiken. Hebt u nog vragen of mocht u geïnteresseerd zijn, klik dan hier om contact op te nemen met Paul Tumminaro.