image002.gif

 

Sport Combinatie BADHOEVEDORP CLUBHISTORIE

 

C1-JUNIOREN NAAR OOSTENDE 2015

 

 

PASEN 2015

Er werd al lang over het toernooi in België gesproken door de mannen van de C1. Ze hadden er in ieder geval heel veel zin in. Op 3 april om 15.30 uur was het eindelijk zover. Met 4 auto’s op weg naar de Belgische kustplaats Oostende. We gingen overnachten in Del Huzo, een jeugdherberg ongeveer 10 kilometer van Oostende vandaan in het dorpje Middelkerke.

 

 

 

Rond 19.30 uur arriveerden de “internationals” van sc Badhoevedorp bij de jeugdherberg. Inchecken en nog even een “lekkere, militaire spaghettihap“ naar binnen werken.

 

Rond 23.00 uur lagen de mannen in hun stapelbedden na een lange reis vanuit Nederland. De volgende dag moest er natuurlijk gevoetbald worden, want daar ging het tenslotte om. De eerste poulewedstrijd was tegen VV Tricht.

 

 

Een beetje miezerig weer, maar dat mocht de pret niet drukken. Al gauw kwam de C1 op voorsprong en na een kwartier stond een 3-0 voorsprong op het scorebord. Wat een start, ongelofelijk! VV Tricht besloot uit een ander vaatje te tappen, want in de tweede helft scoorde VV Tricht maar liefst 3x. Einduitslag 3-3. SCB wist meteen wat de wetten waren van het toernooivoetbal. De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen het Belgische Spermalie. Soms vraag je je af wie zulke mooie namen verzint? In ieder geval echt Belgisch zullen we maar zeggen. Nou een aantal waren inderdaad razendsnel, wat hun naam al deed vermoeden. De C1 bood goed weerstand maar uiteindelijk moesten we het onderspit delven. Hoewel Riad nog de gelijkmaker op z’n schoen had. De derde wedstrijd speelden we tegen Godsheide. Deze wedstrijd werd redelijk gemakkelijk gewonnen met 5-0. Dit betekende dat we op doelsaldo door waren naar de finalepoule de volgende dag.

Na deze eerste drie wedstrijden waren we rond 13.30 uur klaar en hadden de mannen zin om nog even naar het zwembad te gaan in Middelkerke, nabij onze jeugdherberg. Zo gezegd zo gedaan. Eerst moest er nog even geluncht worden. De coach en Marc hadden even inkopen gedaan bij de plaatselijke Lidl. Om 14.30 uur lagen de mannen in het zwembad. Ondertussen werd het weer zaterdag steeds beter en kon de coach en kamergenoot René nog even in het zonnetje genieten op het terras van het zwembad van een lekker, Belgisch Tongolo biertje. Later kwamen Marc en Sandy ook nog zo’n Belgisch topper meepikken. In het zwembad mocht er 1.30 uur worden gezwommen. Nannie kwam als eerste uit het zwembad, want wat bleek? Je mocht geen onderbroek onder je zwembroek dragen. Hoe verzin je het…

 

 

Dus de Belgische badmeester verzocht een aantal vriendelijk het zwembad te verlaten. Einde Tongolo ha ha…. Na het zwemmen zijn we naar Del Huzo teruggegaan en hebben we genoten van de kunsten van de top chef van Del Huzo; friet met draadjesvlees of was het toch kip? Na het diner zijn we nog naar het strand gewandeld om een lekkere frisse neus te halen. Enrique had waarschijnlijk last van een lintworm, want die had ineens weer trek gekregen. Hij rook Belgische wafels. Op een gegeven moment zat driekwart van het team aan de wafels en het ijs. De ijs/wafeltent had gelijk de omzet van het jaar met dank aan de Badhoevedorpers. Iedereen nog even nagenieten van deze mooie voetbaldag naast het standbeeld van Suske en Wiske met een wafel of ijs.

 

            

 

Om 23.00  was iedereen helemaal gevloerd en was het best stil op de gang van de jeugdherberg. In ieder geval op de gang bij sc Badhoevedorp!

 

De tweede toernooidag moesten we tegen een paar reuze Belgen (Entente). We hadden ze al eerder zien spelen en hadden de tactiek op de tegenstander proberen aan te passen. Deze Belgen kwamen blijkbaar uit de Efteling, want die hadden echt zevenmijls laarzen, dat wil je niet weten. Paul, Kyro, Tom (niet de minst snelle) konden ze ook niet bijhouden. Binnen no-time kwamen we op achterstand en verloren uiteindelijk met 0-5. Jammer maar kan gebeuren. Niets om je voor te schamen. Hierdoor kwamen we te spelen om plek 5 t/m 8. Deze wedstrijd moesten tegen het Luxemburgse Junglinster. Dit was me wel een wedstrijd. De climax van het toernooi, qua sensatie! Ook nu begonnen we weer heel voortvarend. De 1e helft stonden we netjes op een 2-0 voorsprong. Normaal gesproken is Luxemburg een dwerg in voetballand. Nu kwam een andere reus uit de hoge hoed, namelijk keeper Goliath. Hij ging in de spits staan en startte zijn brommer bij de middencirkel aan het begin van de tweede helft. Er stond ons dus nog wat te wachten. Prompt werd het inderdaad nog 2-2. Hoe was het mogelijk! En dus penalty’s…...

Kyro schoot de eerste mis. Milan schoot de tweede ook mis, maar mocht het nog een keer proberen, want Goliath bewoog te vroeg, aldus de Belgische arbiter (tot groot ongenoegen van de Luxemburgse coach die in het Frans/Duits/Luxemburgs helemaal over de rooie ging). De tweede poging van Milan werd wel mooi uit de hoek gehaald door de Luxemburgse keeper. Wat een thriller!!!!  Rémi en Paul wisten de volgende gelukkig te verzilveren. Riad’s penalty werd ook gestopt. Oei… Ondertussen had Enrique al 2 penalty’s weten te stoppen van de Luxemburgers en kregen we alsnog hoop op een gunstige afloop. Nu moest de laatste, beslissende penalty worden genomen. Dat moest volgens iedereen Nannie worden. Nannie liep vol zelfvertrouwen naar de stip en schoot hem onberispelijk in. Grote klasse!!!!!  SC Badhoevedorp ging om een mooie, verdiende plek 5/6 voetballen. Maar wat een sensationele wedstrijd was dit. GENIETEN geblazen!!!

 

De laatste wedstrijd tegen het altijd lastige Plombieres. We kwamen 0-1 achter, maar wij wisten de achterstand gelukkig om te buigen naar 2-1. Een mooie vijfde plek van de 16 teams. Helemaal niet verkeerd.

 

 

’s Avonds na het diner kregen de mannen toch weer trek. Er was een nog een snackbar en Doner Kebab tent gesignaleerd, dus wij erheen met z’n allen. Een mooie afsluiter na een heel leuk toernooi. Niet in de laatste plaats om het voetbal, maar zeker de positieve houding en de teamspirit van de hele C1!  Kortom een geweldige ervaring voor zowel spelers, begeleiders en ouders!

 

 

Deelgenomen spelers boven van links naar rechts:

Sam Pipper ; een geweldige laatste man die achterin enorm veel corrigerend werk verricht.

Devin Lieuw A Soe ; koele, opkomende rechtsback.

Paul de Jong een super mid mid die transfervrij is overgekomen.

Enrique de la Vara ; Spaanse temperamento met een super reflex op de doellijn.

Sola Olokun ; de Nwanko Kanu van SCB. Slalomt iedereen voorbij en heeft een verwoestend schot in de benen.

Milan van Galen ; gooit regelmatig de trukendoos open.

Tamino Kranen ;  een multifunctionele middenvelder.

Tom Zandhuis ; supersnelle allrounder, die zowel verdedigend als aanvallend uit de voeten kan.

 

Onder van links naar rechts:

Kyro Spil ; snelle linkerspits, die wedstrijden kan beslissen.

Jesper van der Kuur ; authentieke linksback die je drie keer tegenkomt als tegenstander.

Riad Fetah ; rots in de branding voor elk team.

Nannie Jansen ; spits van de kaats en rebound.

Rémi Evers ; de man van de steekpass.

Dorian van der Vliet ; voetbalt als ijzeren Rinus in z’n goede jaren.

 

PS.  Bij de ontvangst van de medailles op het podium werd er druk gefotografeerd. Een mooie foto vond iedereen. Wat bleek… Enrique stond er niet op. Was even een patatje halen ha ha.. Gelukkig mochten we tussendoor nog even een nieuwe foto schieten en dit keer met Enrique!

 

En de link naar meer foto’s: klik hier.